Bydlení čtenářů

Bydlení čtenářů – Ze starého bytu krásný nový – 2. díl

„Koupelna získala zcela nový kabát. Vybouráním části zdi (za ní se nachází instalační šachta) u okna se zvětšil prostor koupelny. Pro povrchové úpravy v koupelně jsme chtěli volit světlé barvy – takové, které by malý prostor zvětšily, ale zároveň byly trošku veselé. Proto jsme vybrali obklady v kombinaci bílo-oranžovo-zelené. Obklady dle našich představ uvedl do skutečné podoby náš dobrý kamarád.

Podlahy v celém bytě byly v katastrofálním stavu. Parkety byly docela zachovalé (nejdříve jsme mysleli, že je použijeme znovu), ale na některých místech vrzaly a byly rozjeté. Proto jsme se rozhodli je vytrhat. Pod nimi nás čekal písek, škvára, drť a další prkna. Museli jsme vybetonovat zcela nové podlahy v celém bytě. V pokojích jsme zvolili plovoucí podlahy, na chodbě, v koupelně a v kuchyni dlažbu v kombinaci s podlahovým elektrickým topením.

Nechyběla výměna dřevěných oken za plastové, vnitřních i vstupních dveří, nové omítky v celém bytě. Byt tím dostal zcela nový kabát a vše zde působí krásně nově a čistě. Každá místnost je jinak barevná – ložnice je zdobena na jedné straně třemi barevnými zelenými pruhy, obývák tmavě červený, dětský pokojík a chodba žlutá.

Na rekonstrukci bytu se nejvíce podílel můj tatínek a přítel – většinu prací jsme řešili svépomocí. Práce týkající se elektřiny, plynu, topení a oken udělali řemeslníci.
Přestavba trvala přibližně deset měsíců, probíhala převážně o víkendech. Náš byt se nachází ve třetím patře domu bez výtahu – vynosit všechno staré zařízení a harampádí a opět nanosit materiál na vše nové nám tedy dalo zabrat, ale výsledek snad stojí za to.

Když jsme poprvé do tohoto bytu přišli, bylo nám do pláče, v jakém je stavu a kolik to bude práce. Dnes máme z celé rekonstrukce radost, i přesto, že ještě není zcela hotova. Bydlí se nám tady moc dobře a jsme rádi, když můžeme uvítat návštěvu.“

Autorka: Simona Harcová

Také se vám povedla rekonstrukce, nebo máte hezky zařízený byt či dům a chtěli byste se pochlubit ostatním čtenářům? Myslíte si, že byste mohli ostatní inspirovat? Zašlete nám fotografie na info@oBydleni.cz. Zveřejněné fotky odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *