Bydlení čtenářů

BYDLENÍ ČTENÁŘŮ: Od nového topení k rekonstrukci celého interiéru

„Po výměně trubek a elektrických rozvodů se přízemí domku nacházelo v žalostném stavu – všude byly díry jako po výbuchu, zničené podlahy, původní malba zaprášená. Nezbylo nám tedy nic jiného, než původní plány lehce přehodnotit. V tu chvíli jsme si uvědomili, že pouštět se do podobných „hurá akcí“, jako je rekonstrukce, na několikrát, je naprostá šílenost. Tudíž jsme se rozhodli udělat to všechno najednou. Ačkoliv se nám původní rozpočet o poznání navýšil a bez možnosti vaření a dlouhých bublinkových koupelí jsme byli o pár týdnů déle, výsledný dojem za to doopravdy stojí.

Začali jsme podlahami: vzhledem k tomu, že domek je ze 30.let, podlahy neměly téměř žádný podklad. Nejdříve se betonovalo, pak jsme vybírali plovoucí podlahu a dlažbu do kuchyně a chodby. Vymýšleli jsme barevné kombinace na zdi, plánovali novou kuchyni a konečně i zařizovali. Chtěli jsme, aby bylo vše tak trochu propojené a ladilo to dohromady. Doma máme všichni rádi zelenou, uklidňující barvu. V koupelně tedy zvítězil návrh kombinace světle zelených, bílých i tmavozelených obkladů a mozaiky. Barva oken i podlahy (obojí v plastu) je sladěna do tmavohnědého dřevěného dekoru a kuchyně i obývákem mají jednu oranžovou stěnu.

S návrhy jsme si poradili za pomoci internetových stránek, jako je obydleni.cz a podobné. Najdete na nich spousty nápadů pro inspiraci včetně dobrých rad a tipů na výborné prodejce.

Nyní už zbývá jen dovybavit obývací pokoj vestavěnými skříněmi a jídelním koutkem, ale to už je ve srovnání s celou rekonstrukcí hračka. Všem, kdo se do rekonstrukce pouští, nebo jsou zrovna vprostřed jejího dění, přeji, ať se vše vydaří.“

Autorka a foto: čtenářka Kateřina

A co vy? Je ve vašem bydlení něco, co by mohlo ostatní inspirovat? Měli jste zajímavý nápad nebo řešení, na které je podle vás pěkné a jste na ně pyšní? Pošlete nám fotografie a napište nám o tom! Fotky zveřejněné v článku odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *