Bydlení čtenářů

Bydlení čtenářů: Ze starého bytu krásný nový – 1. díl

„V lednu 2007 jsme se pustili do rekonstrukce. Byt byl v původním stavu – dříve se ve všech místnostech topilo pevným palivem, v sedmdesátých letech byly instalovány plynové přímotopy. Byla tu stará koupelna, plechová kuchyňská linka, hliníkové rozvody elektřiny, okna a podlahy ve velmi špatném stavu. Stěny pokojů „zdobily“ zašlé několikavrstvé malby.

Přestavba zahrnovala úplnou změnu rozvodů všech inženýrských sítí – tedy elektroinstalace, topení, vody, kanalizace, plynu. Dále bylo třeba vyměnit okna, dveře, postarat se o omítku a podlahy. Všechno se vybouralo a zůstaly vlastně jenom zdi.

Během stavebních úprav jsme vybourali část původní příčky a dveří, čímž došlo k propojení obývacího pokoje s kuchyní. Výsledná místnost byla dost velká, a tak jsme ji předělili příčkou. Vznikl tak menší dětský pokoj. Zbylá část kuchyně, v níž je zabudována nová kuchyňská linka, je propojena malým barovým pultíkem s obývacím pokojem.

Okno, které před rekonstrukcí bylo v kuchyni, zůstalo v malém přistaveném dětském pokojíku. Abychom kuchyň trochu prosvětlili, zabudovali jsme do přistavené dělící příčky pár luxfer. V obýváku jsme využili toho, že je zde komín a zabudovali jsme krbová kamna k přitopení.“

Autorka: Simona Harcová

V příštím díle se dočtete, jak Harcovi upravili koupelnu, podlahy a další části bytu.

Také se vám povedla rekonstrukce, nebo máte hezky zařízený byt či dům a chtěli byste se pochlubit ostatním čtenářům? Myslíte si, že byste mohli ostatní inspirovat? Zašlete nám fotografie na info@oBydleni.cz. Zveřejněné fotky odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *