Bydlení čtenářů

Exotický nábytek: Synonymum kvality i luxusu

Cizokrajné dřeviny se vyznačují vysokou tvrdostí a enormní odolností, zvláště pak ve srovnání se svými středoevropskými příbuznými. Škůdci (mravenci, plísně, houby) u nich prakticky nemají šanci na úspěch. Mnohé druhy bez obtíží snášejí dokonce vlhkost, nicméně tady už pozor – tato věta rozhodně neplatí pro všechny. Oproti tomu jiné je zase možné zakomponovat do vytápěné podlahy i bez rizika seschnutí.

S přihlédnutím k výše vyřčenému se nelze co divit, že běžně k vidění je už i zdánlivě obyčejný zahradní nábytek z exotického dřeva. Ten pochopitelně tráví většinu času venku, vydán na milost a nemilost všem rozmarům počasí – dešti, větru, nebo silnému slunečnímu svitu. A právě v jeho případě tak platí dvojnásob, že o něco větší finanční investice do opravdové kvality se rozhodně vyplatí.

Další značnou výhodou jsou nízké nároky na údržbu. Podíváme-li se detailněji kupříkladu na teak (jedna z vůbec nejoblíbenějších exotických dřevin), pak zjistíme, že obsahuje velké množství přírodních olejů. Díky tomu ovšem není nutné ho mořit. Zapomeňte klidně i na namáhavé obrušování starých nátěrů – v rámci eventuální „renovace“ prostě jen nábytek napustíte speciálním impregnačním olejem.

I design prodává

Samostatnou kapitolou je vzhled, který asi nejlépe posoudíte na základě přiložených fotografií sami. Leštěnému mahagonu, či mindi se jen tak něco nevyrovná. Některému dřevu (doussie) dokonce v zemi jeho původu přisuzují léčivé, nebo magické schopnosti a domorodci z něj vyřezávají předměty pro rituální účely. Jak je patrné, při zakoupení podobného produktu zdaleka nepořizujete jen pouhý nábytek, ale získáváte mnohem víc.

A o co že je vlastně v současnosti asi tak největší zájem? Velké popularitě se námatkou těší truhly – kdysi běžná součást i těch nejchudších domácností, nyní znovuobjevený bytový prvek. Truhla dobře poslouží k odkládání oblečení, ložního prádla, popřípadě drobnějších předmětů denní potřeby.

Ctitelé kvalitního moku pak zkrátka nemohou neocenit přepychové vinotéky, respektive sekretáře na víno . V Evropě sice zatím nejsou příliš rožšířené, nicméně pomalu a jistě si své příznivce už hledají. Většina sekretářů je vyrobena z dřeva mindi v černé a hnědé barvě. Máte-li tedy kuchyň laděnou přesně do těchto odstínů, neexistuje pro vás lepší volba. V opačném případě doporučujeme vaší pozornosti také nabídku kuchyňských stolů a židlí. Tato kategorie obsahuje celých 73 položek, ze kterých by si měl lehce vybrat i ten nejnáročnější zákazník.

I obývací pokoj s námi zařídíte bez větších obtíží. Kromě stolu a sedací soupravy se jeho dominantou může stát luxusní knihovna , eventuálně atypická teaková police Pranbanan. Přesvědčte se sami o tom, že i skříňky určené primárně k uschování tak moderní záležitosti jakou jsou CD nosiče, lze snadno koncipovat ve starobylém stylu přírodních národů.

Exotický nábytek jako součást interiéru

Jsme si samozřejmě dobře vědomi toho, že exotika se nehodí kamkoliv. Vycházíme proto vstříc i těm klientům, kteří si nechtějí koupit jedinou skříňku, ale touží po komplexním řešení interiéru. Z tohoto důvodu nabízíme kromě poradenství a inspirativních článků (např. na téma zařizování japonského interiéru) dlouhou řadu doplňků. Přesně ty jsou dle nás nezbytné k tomu, aby celek dosáhnul skutečné dokonalosti.

V první řadě se jedná o stylové krabice, koše a květníky . Sekce „obrazy“ zahrnuje jednak vlastní umělecká díla typu Africká dívka, Černá perla, či Rituální tanec, druhak elegantní obrazové rámy do kterých si již můžete vložit co sami chcete. Do budoucna navíc připravujeme rozšíření sortimentu o sošky, vázy a pochopitelně také obřadní masky.

Expticky-nabytek.cz tedy zdaleka není jen tuctovým e-shopem. Mnohem spíše jde o místo, kde si na své přijdou i návštěvníci hledající zajímavé informace. Nemusíte si u nás vůbec nic koupit,, ale přesto hodně odnést. A ostatní? Ti jistě dostatečně využijí aktuální nabídky, spojené s mimořádnou předvánoční slevou na vybrané kusy z většiny kategorií. Díky ní totiž ušetří až několik tisíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *