Bydlení čtenářů

Hledáte dostupné bydlení pro celou rodinu? Řešení nabídne prostorná dřevostavba na klíč

Hlavní přednosti dřevostaveb?

  • Mnohem větší užitný prostor dřevostavby nabízejí mnohem větší užitný prostor nežli cihlové domy. Pokud totiž srovnáte tloušťku samotných nosných stěn s klasickými cihlovými domy, zjistíte, že na podobném půdorysu ušetříte i několik metrů čtverečních. Tajemství tkví především ve stabilnější dřevěné konstrukci.
  • Tepelná izolace, která vás zaujme dřevostavba pro vás bude představovat velmi dokonalou úsporu tepla. Tepelné ztráty nejsou ve dřevostavbách tak velké, jako v klasických zděných domech. Nemusíte tedy přemýšlet nad drahými zdroji tepelného vytápění, jelikož ve dřevostavbě budete mít vždy příjemné klima, a přitom ušetříte na energiích i několik tisíc korun.
  • Flexibilita a variabilita – pokud po stavbě dřevostavby zjistíte, že byste některé prvky v domě chtěli vyměnit či naprosto změnit, nebude to takový problém, jako kdybyste podobné zásahy chtěli aplikovat v klasických zděných domech. Posuny příček, dveřních otvorů i jiných konstrukcí, jsou v případě dřevostaveb pouze otázkou času.
  • Ekologické bydlení si zamilujete – dřevostavba je bezesporu velmi šetrná k životnímu prostředí. Vypuštěné skleníkové plyny i uhlíková stopa je daleko šetrnější k okolní přírodě nežli klasická zděná stavba. Dřevo totiž ke svému zdárnému růstu potřebuje pouze CO2 a na oplátku bude po celou dobu své existence produkovat kyslík.
  • Velmi nízké akumulační schopnosti – výhoda je u dřevostaveb spatřována také v nízké akumulaci stěn. V momentě, kdy tak zapnete v domě topení, budete mít doma ihned teplo. Výborné tepelněizolační vlastnosti si tak rozhodně zamilujete.

Chcete bydlet, co možná nejdříve? U dřevostavby to není žádný problém

Stavby rodinných domů jsou samozřejmě velmi časově náročné a někdy trvá jejich výstavba i dlouhé roky. Pokud byste ovšem chtěli rádi bydlet ve svém, co možná nejdříve a mohli tak díky tomu zapomenout na pravidelné platby nájemného a mohli se díky tomu věnovat pouze hypotečním splátkám, oceníte rychlost výstavby dřevostavby, kterou lze provádět za každého počasí. Dřevostavby se navíc zhotovují na klíč, což pro vás znamená, že je celá dřevostavba naprosto přizpůsobena vašim přáním a požadavkům, kdy si vlastně pouze vyberete typ dřevostavby, po které toužíte a vhodná firma ji zrealizuje.

Pokud chcete ušetřit, můžete přiložit ruku k dílu

Chtěli byste svému rodinnému rozpočtu ušetřit při výstavbě dřevostavby nějaké peníze? V tom případě můžete spoustu věcí při samotné výstavbě této stavby, odčinit také vy sami. Pokud jste manuálně zruční, není problém si spoustu věcí na stavbě zhotovit svépomocí. Pokud tedy přiložíte ruku k dílu, ušetříte na stavbě i několik set tisíc korun.

Základem úspěchu je výběr správné firmy pro stavbu dřevostavby

Na trhu je v současné době spoustu firem, které se zabývají zhotovováním dřevostaveb. Základem úspěchu je výběr té nejvhodnější firmy, která vám stavbu provede za přijatelnou cenu, a navíc bude zcela respektovat vaše přání týkající se stavby vašeho vysněného domu. Přání svých klientů na výbornou vyplňuje například firma Haass Fertigbau, která se zabývá výstavbou dřevostaveb na klíč. Je otevřena vašim názorům a připomínkám a vždy respektuje vaše názory a nápady ohledně stavby, které se poté snaží, co možná nejvíce přizpůsobit vašim požadavkům a celkové spokojenosti všech zúčastněných stran. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *