Bydlení čtenářů

Inspirace: Spousta volného prostoru

Na první pohled upoutá v této místnosti kamenná stěna. Jde vlastně o jistý druh obkladu z přírodních materiálů. Ve třech výklencích se prezentují oblíbené dekorační předměty majitelky bytu.

Televizor je nenápadně ukryt za krbem, a netvoří tak centrum všeho dění, jak je časté v řadě domácností. Přitom je umístěný tak, že je na něj z pohovky výborně vidět. Hned pod ním je v nízké skříňce po ruce sbírka filmů na DVD.

Výrobce: pohovka, šířka 202 cm, přídavné prvky, délka 200 cm a 125 cm, židle, lavice, šířka 225 cm: Machalke; krb: Brunner; podlaha: Witex.

Pohodlná čalouněná
souprava je odsunutá od zdi více do prostoru a přímo v zorném poli před ní stojí krb. Japonská stěna ve stříbrnobílé barvě před oknem představuje elegantní a přitom velmi variabilní zastínění. Konferenční stolek s velkou přihrádkou je díky kolečkům mobilní. Celý prostor tak nabízí opravdu
dostatek komfortu.

Protože připravený oběd se již peče v troubě, má hospodyně dost času udělat si pohodlí na pohovce. Trojmístnou pohovku doplňují ještě dva přídavné prvky. Všechny části jsou vybaveny polohováním opěrky zad.

Čalouněná kožená lavice a nápadité židle, které s ní ladí, naznačují, že rodina často stoluje pohromadě. Výhodou kožených potahů je jejich údržba, protože je stačí otřít vlhkou houbičkou nebo hadříkem a nečistoty jsou pryč.

K jídelnímu stolu se vejde až sedm osob. Sklenice jsou po ruce hned vedle stolu v prosklené vitríně, nádobí je pod barovým pultem. Dubová podlaha se zámkovým systémem s matným leskem vnáší eleganci do celého prostoru. Dělicí stěnu mezi jídelnou a kuchyní tvoří úzký barový pult. Je propojen s ostrůvkovou částí kuchyňské linky, ve které je nejen varná deska, ale za osvětlenými skleněnými dvířky také úložný prostor přístupný z jídelny.

Když je někdy naspěch, může se jídlo odbývat také přímo u pultu. Pokrmy z mikrovlnné a elektrické trouby jsou tady opravdu na dosah. Elektrická pečicí trouba má mezi svými funkcemi také možnost udržovat pokrmy teplé, což je ideální řešení v případě, že členové rodiny přichází domů postupně. Čela kuchyňské linky jsou vytvořena z kombinace skla a dřeva, působí moderně, ale přitom nepříliš studeně. Vždyť jsou z obývacího a jídelního koutu vždy na očích.

Nad kuchyňskou pracovní deskou nestačí jen základní osvětlení na dně horních skříněk. O dobrou viditelnost se postarají svítící poličky.

Variabilní osvětlení jídelního stolu zajišťují tři výškově nastavitelné lampy, které jsou vybaveny stmívacím vypínačem.

Dostatek elektrických zásuvek pro malé kuchyňské spotřebiče je dnes již nutností. Pozor dejte na jejich umístění do výšky, aby do nich kabely dosáhly.

Dvířka vrchních kuchyňských skříněk se odklápějí směrem nahoru, díky tomu při otevření vůbec nepřekážejí. Jednotné rozměry a použití skla zajišťuje jejich vylehčený vzhled. Satinované sklo nebrání pohledu dovnitř, ale přitom elegantně skrývá obsah.

Kdo má rád po ruce sběračky a jiné kuchyňské potřeby, může si namontovat mezi vrchní skříňky a pracovní plochu závěsný systém vybavený háčky, košíky a jinými prvky.

Výrobci: osvětlovací tělesa: Oligo; kuchyňská linka: Nova Lack: Nolte; baterie, dřez: Franke.

Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *