Bydlení čtenářů

Kreativní architektura v městském stylu

Na první pohled zcela obyčejný dům se čtvercovým půdorysem (hrana 9,36 m) a stanovou střechou, zcela „okoukané“ řešení důvěrně známé i z českého prostředí, zaujme především celoplošně proskleným schodištěm situovaným do středu severní stěny. Nepatrně vystupuje z pravidelného půdorysu a vytváří jakýsi protipól maximalisticky prosvětlenému obytnému prostoru v jižní části domu.

Celá stavba se tak nese v příjemném duchu ateliéru, velmi světlého, otevřeného a stírajícího hranice mezi podlažími. Ta jsou propojena vzdušným schodištěm a volným průhledem z galerie v patře do obytného prostoru v přízemí. Dostatečné prosvětlení místností v patře zajišťuje kromě úzkých, horizontálně orientovaných oken také zajímavá prosklená špice stanové střechy.

Má-li nová řada rodinných domů respektovat vysoké požadavky kladené západoevropským zákazníkem na komfort a kvalitní bydlení v rodinném domě, musí této koncepci odpovídat také technické vybavení stavby. Společnost Lux Haus sází v této řadě na centrální řízení veškerých technických zařízení a bezpečný, energeticky úsporný provoz.

Včetně nadstandartního vybavení nabízí Lux Haus dům Mare na klíč za 7,5 mil. Kč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *