Bydlení čtenářů

MOBITEX 2010 poprvé společně se Stavebními veletrhy

Expozice veletrhu MOBITEX 2010 obsadí centrálně položené pavilony G1 a G2. Soustředěná prezentace nábytku, bytového textilu, doplňků, dekorací a potřeb pro domácnost opět slibuje jedinečnou komplexní podívanou a řadu nápadů, na které v běžné obchodní síti nenarazíte. Zvláštní pozornost je věnována originálnímu a progresivnímu designu včetně vzorových interiérů. Zárukou vysoké kvality je spolupráce pořadatelů s Asociací českých nábytkářů, Cechem čalouníků a dekoratérů a Klastrem českých nábytkářů. Vedle tuzemských výrobců a dodavatelů vystavují také firmy také ze Slovenska, Itálie, Rakouska, Polska, Egypta a Makedonie.

Procházka pavilony nábytku

Každý vystavovatel chce na veletrhu předvést to nejlepší a nejnovější ze své nabídky. Návštěvníci si prohlédnou aktuální kolekci čalouněného nábytku společnosti Böhm Jihlava stejně jako novinky, které v tomto segmentu připravily firmy JECH, KLER nábytek, In Elis nebo Ason. Kožené sedací soupravy italské značky Max Divani do Brna přiveze tradiční vystavovatel Rimex Olomouc, nové kolekce obývacích pokojů ve své rozsáhlé expozici představí slovenská firma Meuble. Ze známých českých nábytkářských značek nechybí například TON, Jitona nebo Jelínek. Jak vypadá elegantní, praktická a dobře vybavená kuchyně, zjistíte v expozicích společností Koryna, NADOP, Alnus, Schmidt kuchyně, Hezká kuchyně Aleš Krč, Vymona a dalších. Postele nejvyšší kvality představí firma Hästens, segment matrací zastupuje mj. italská firma Magniflex a výrobce vestavěných skříní značka Woodface. Kdo chce zařizovat dětský pokoj, určitě nevynechá expozice společností Gazel a Delso, z dodavatelů koberců nechybí firmy jako Habitat nebo Brouk centrum. S novinkami v kancelářském nábytku seznámí expozice společnosti HON. Opět nechybí ani sortiment zahradního nábytku, který prezentují společnosti Vetr, Kopa a Z-ráj.

Inspirace pro váš interiér

Veletrh MOBITEX je osvědčeným prostorem pro prezentaci kvalitního současného designu. Také letos se aktuální trendy představí z různých úhlů pohledu, od tvorby mladých designérů a studentů odborných škol přes výstavu produktů soutěžících o titul Nábytek roku až po nápady, jak do moderního interiéru co nejelegantněji začlenit audiovizuální techniku.

Soutěž Grand Prix MOBITEX je určena jak komerčním výrobkům vystaveným na veletrhu, tak školám a mladým designérům. Studentská část je letos koncipována jako přehlídka té nejzajímavější tvorby, která v posledním roce vznikla na půdě českých středních a vysokých škol zaměřených na interiérový design. Odborná hodnotitelská komise nominovala ty nejlepší práce, které si návštěvníci veletrhu MOBITEX prohlédnou ve foyer pavilonu G.

V sousedství studentské expozice bude instalována výstava výsledků prestižní soutěže NÁBYTEK ROKU 2010, kterou pořádá Asociace českých nábytkářů za podpory CZECHDESIGN.CZ, Design Cabinet CZ a Unie profesionálních designérů ČR. Jedná se o jedinou soutěž v České republice, která je zaměřena pouze na nábytek. Jejím cílem je podpořit kvalitní design v tuzemské nábytkářské výrobě, motivovat designéry a výrobce k tvůrčí aktivitě v oblasti nábytku a v neposlední řadě přiblížit veřejnosti kvalitní výrobky českých nábytkářů. Přihlášené výrobky hodnotí pětičlenná odborná komise volená představenstvem Asociace českých nábytkářů, která nábytek posuzuje z hlediska funkčnosti, bezpečnosti, estetiky i vhodnosti použitého materiálu.

Další ročník soutěže o nejlepší design a inovace NÁBYTEK ROKU 2010 je již v plném proudu a výsledky prvního kola budou v pavilonu G slavnostně vyhlášeny v úterý 13. dubna v 16 hodin společně s tradičními cenami Grand Prix MOBITEX 2010.

Tradiční součástí veletrhu MOBITEX je prezentace, která přináší inspiraci k novým řešením bydlení s audiovizuálními technologiemi. Cílem projektu Technologie&Design je začlenit elektroniku do moderního interiéru a sladit požadavky na design s parametry technického vybavení. V pavilonu G2 se představí jedenáct vzorových interiéru, které nabídnou třeba moderní architektonicky čistá řešení zvuku z reprosoustav vestavných do zdi, ale také nekompromisní referenční sloupové reprosoustavy. Pestrá škála nových modelů LCD a plazmových televizorů umožní porovnat nuance obrazu a funkcí obou technologií. Vybavení interiérů dodají přední výrobci nábytku a bytových doplňků jako společnosti NADOP, Klvaňa nábytek, Böhm, Jitona, GALLPRO, Jelínek nebo HON, technickým garantem expozice je Studio Jasyko.

V rozsáhlé expozici Technologie&Design si zároveň prohlédnete “vzorový byt“ – hlavní cenu návštěvnické soutěže veletrhu MOBITEX 2010.

Dejte si poradit!

Nespornou výhodou veletrhu je nezávislé odborné poradenství, kterého mohou zdarma využít všichni zájemci. Po velkém úspěch na loňském veletrhu MOBITEX se opět koná projekt ARCHITEKT s bezplatným poradenstvím interiérových architektů. V pavilonu G2 budou od úterka až do soboty připraveni odborníci z architektonických studií RITZY, 3d-arch, Viewart a NADOP, na které se návštěvníci mohou obrátit s různými problémy od dispozičního řešení až po barevné sladění prostoru. Opět zde nechybí ani paní Andrea Gheorghe, která nabízí stále žádanější interiérové poradenství z pohledu učení Feng-shui.

Odborné konzultace poskytuje také Cech čalouníků a dekoratérů, jehož expozice návštěvníci najdou v pavilonu G1. Každý den od 14 hodin zde budou probíhat přednášky s diskusemi na témata „Novinky čalouněného nábytku – zdraví, design, materiály, technologie“, „Reklamace čalouněného nábytku“, „Jak dobře ergonomicky čalounit sedací nábytek“, „Lehací nábytek, rošty, matrace, lůžkoviny – druhy, rozdíly“ a „Jak podle individuálních potřeb vybírat sedací a lehací čalouněný nábytek“.

V rámci projektu Technologie&Design je návštěvníkům k dispozici odborné poradenství k zařizování bytu audiovizuální technikou, které přímo na místě zajišťuje Studio Jasyko.

Více informací o veletrhu MOBITEX 2010 i jeho doprovodném programu získáte na www.mobitex.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *