Bydlení čtenářů

Pohoda venkova

Venkovní styl je stále žádanější. Kuchyňské linky pojaté v tomto stylu můžete v současné době vidět nejen v chatách a chalupách, ale i v městských bytech. Tento trend panuje nejen u nás, ale především v zahraničí, kde právě venkovský styl prožívá velký„boom“. Jeho výhodou je, že vytváří pohodovou atmosféru a navozuje pocit útulnosti a opravdového domova. Nevýhodou mohou být některé zdobné prvky neodpovídající ergonomickým požadavkům a kvůli profilování náročnější na údržbu. To je také častý důvod, proč si lidé vybírají jiný, modernější a střídmý styl. Není ovšem nijak obtížné navrhnout kuchyň na míru v tomto duchu, avšak se současným moderním vnitrním vybavením. Vestavené spotřebiče jsou skryté, uvnitř skříněk jsou praktické plnovýsuvy a drátěný program. V tomto případě bychom měli oželet výklopné systémy na horních skříňkách. Pokud máte o podobný nábytek zájem, doporučujeme se i porozhlédnout v některých letácích, například vás může zajímat Baumax akční leták, nebo nabídka OBI.

 

Kdo má rád čistší tvary a jednodušší styl, a přesto si přeje linku ve venkovském duchu, muže uvažovat o bílých profilovaných dvířkách doplněných deskou z tmavého dřeva. Tato elegantní kombinace se vám hned tak neokouká. (Foto: kuchyně Alno)

Výplně na dvířkách budou pěkné z dekoračního nebo čirého skla doplněného fazetou.(Hanák nábytek)

 

 

LEHCE RUSTIKÁLNÍ kuchyně nejlépe vyniknou ve velkých místnostech, kde je kuchyňská linka propojena s jídelnou.(kuchyně Nolte, Atelier Pedro)

Vestavěna trouba přímo ve stěně – to je opravdu netradiční záležitost! Toto řešení nám připomnělo staré pece našich babiček.(Mobalpa)

 

 

Deska ze dřeva se do rustikálních kuchyní skvěle hodí.(Maxx kuchyně)

DEKOR DŘEVA nikdy nevyjde z módy. Je třeba jej doplnit přírodním kamenem nebo alespoň jeho imitací. (Foto: Oresi)

 

 

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *