Bydlení čtenářů

První dny v novém bytě

Krok číslo jedna – hledání bydlení

Když už se rozhodnete udělat tak důležitý krok, první úkol, který vás čeká, je najít si nové bydlení. Do jeho hledání se můžete pustit prostřednictvím internetu, existuje řada portálů s realitami, které jsou pravidelně aktualizovány. Zaregistrovat se můžete také do nejrůznějších skupin o bydlení na sociálních sítích. Využít lze rovněž klasickou inzerci v novinách, poptat se můžete také svých přátel a známých, případně se nestyďte obrátit na realitní kancelář – makléři se na trhu s nemovitostmi skvěle orientují, takže je nezaskočí ani speciální požadavky, za krátkou dobu dokážou leckdy najít i nemožné. Koneckonců, prodeje a pronájmy bytů pro ně představují denní chléb.

Krok číslo dvě – balení a vybalování

Jakmile váš vysněný domov konečně objevíte, přichází na řadu fáze balení. Chcete-li si ušetřit zbytečný chaos a stres, pak tento proces pojměte systematicky. Předměty uložte tak, aby spolu souvisely, a všechno pečlivě a viditelně popište. Ušetříte si tak spoustu času a nervů, v novém příbytku totiž obvykle nestihnete vystěhovat všechny krabice najednou. Pokud tedy nechcete první dny trávit neustálým hledáním, pak buďte při balení opravdu důslední. Na převezení věcí z bodu A do bodu B, tedy ze staré adresy na tu novou, si můžete pozvat firmu, která se o všechno postará. Na vás tak bude čekat další etapa.

Krok číslo tři – zútulňování

Abyste se v novém bytě cítili jako doma, musíte si ho zabydlet a zútulnit. Nepodceňte hlavně úlohu bytových doplňků, tyto zdánlivé maličkosti totiž dělají domov domovem. Naaranžujte přehozy, polštáře, deky, nezapomeňte na osvětlení – kromě centrálního světla budou skvěle působit také lampičky, barevné led diody, ale také svíčky nebo lucerny, které vytváří hřejivé teplo domova. Podlahu oživí kusové koberce, osvěžení vnesou květiny ve váze nebo v květináči, prázdné zdi zpestří obrazy, fotky a závěsné dekorace. Se zabydlením pomohou také vůně, které ve vás probudí dobrou náladu. Najděte si v domácnosti svůj vlastní koutek, oblíbené místo, kde můžete nerušeně relaxovat – klidně to může být křeslo v obýváku, židle v kuchyni, nebo okno v ložnici, ze kterého je krásný výhled do okolní krajiny. A pak už se jen kochejte a užívejte si atmosféru vlastního domova!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *