Bydlení čtenářů

Rekonstrukce čtenářů – 2.část!

Jednalo se o poměrně rozsáhlou rekonstrukci prakticky celého bytu. Více už k úpravám říká paní Říhová: „Jde o byt 3+1 – 79 m2. V červenci 2006 jsme začali s rekonstrukci celého bytu. Byt byl v dezolátním stavu, museli jsem předělat jádro z umakartu na sádrokaron. Začali jsme u zdí – škrábání, penetrace a štuky, následovaly nové rozvody elektriky a vody. Poté se pokračovalo s předěláním jádra a vybavením koupelny a wc. V kuchyni a v předsíni jsme nechali udělat dlažbu, v ložnici dubové parkety a v obýváku přilepit koberec. Dětský pokoj ještě není hotový, bude se realizovat až bude potomek na cestě.“

„Nová kuchyňská linka je vyrobena od truhláře na míru podle vlastního návrhu. Od třuhláře jsme si nechali také vyrobit 4 dveře z borovicového dřeva, ostatní dveře jsou obyčejné.
S rekonstrukcí nám pomáhali tři firmy. Jedna firma měla na starosti jádro a vybavení koupelny + dlažbu, tchán nám udělal parkety – má svou firmu, a truhlář udělal linku a dveře.
Celá rekonstrukce trvala 3 měsíce, v této době jsme bydleli s manželem u rodičů. Ještě nás čeká dodělat policový regál do komory, vchodové dvěře a dětský pokoj.“

Každý, kdo někdy rekonstruoval ví, jaký to může být nápor na psychiku a v neposlední řadě i na peněženku, což paní Říhová ochotně potvrzuje: „Jsme spokojeni, že je to již za námi, jelikož vše bylo dost náročné a to nejen finančně.“ A co říkáte vy? Prohlédněte si fotografie a diskutujte pod článkem!

Průběh rekonstrukce:

Po rekonstrukci:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *