Bydlení čtenářů

Rekonstrukce čtenářů – 3. část!

Tuto rekonstrukci zveřejníme v několika článcích, nyní Vám představíme především rekonstrukci koupelny. Ale teď už „předáváme slovo“ paní Novákové:

V létě loňského roku jsme koupili byt 3+1 v panelovém domě v posledním patře.
Asi rok jsme prohlíželi s přítelem na internetu vhodné byty. Někde se nám nelíbil tvar bytu, jinde umístění, které bylo třeba u hlučné silnice.Další problém byl se sousedy. Asi víte, co myslím. Tento byt jsme již jednou navštívili a to bylo v lednu minulého roku, ale rohový byt se nám nezdál, dávali jsme přednost bytům uprostřed a to kvůli teplu. Postupně, když jsme viděli nabídky dalších bytů, tento nám přišel nakonec jako nejvhodnější. Krásně řešený polohově, jednak blízko nákupního střediska, ale přitom v tichém prostředí. Bezproblémoví sousedi, blízko MHD. Krásný výhled a výborné řešení bytu. Byt je orientován jak na jih, tak na západ. Pokoje jsou mimo kuchyni převážně do čtverců, které se tím pádem dobře zařizují.Je zde i prostorná předsíň.
Hned jsme se pustili do rekonstrukce, která začala na moje narozeniny 17. července a skončila přesně 17. prosince, kdy jsme se sem i nastěhovali. Prozatím jsme bydleli u mých rodičů a byt chodili opravovat.

Začali jsme škrábáním celého bytu. Odstranili jsme starou kuchyňskou linku, která sice na fotografiích vypadá docela zachovale, ale při bližším obhlédnutí byla v dosti poničeném stavu.
Strhali jsme také všechny koberce, které byly ve všech místnostech, dokonce i v koupelně a na záchodě, což se nám zdálo dosti nechutné, vzhledem k vodě a možným plísním.
Koberce byly přilepeny velmi odolným lepidlem, takže na zemi zanechaly obrovské lepivé skvrny, to samé i na stěnách pokojů, kam až byl koberec dolepen. Naštěstí při škrábání zdí se částečně odstranily, ale někde jsme je museli i ručně špachtlí doslova sekat ze zdi dolů.

Největší práce byla příprava koupelny pro zedníka. Jelikož jsme neměli dostatek financí a bytem jsme se již zadlužili na dalších 16 let, přípravu jsme si udělali sami s pomocí přátel. V koupelně byly doslova přismaltované dlažky, které se musely odsekat. Následně se bruskou musela celá koupelna obrousit. Ten zápach a hluk bych vám nepřála. Vana byla usazená v cihlách, které jsem postupně asi ve dvaceti kbelíkách vynášela k popelnici. Na záchodě i v koupelně jsme museli strhat koberec a následně i lino. V koupelně jsme museli odstranit i železo, které bylo pod vanou. Poté jsme koupili dlažbu, kterou jsme museli vézt z prodejny na pětkrát, jelikož jsme ji prostě najednou nepobrali. Pak jsme přivolali pána na dlažbu, který vydlažkoval koupelnu a záchod, zasadil vanu a umyvadlo. Ve všem mu pomáhal přítel, takže nás koupelna vyšla docela levně.

Před rekonstrukcí:

Průběh a výsledek rekonstrukce:

Další část rekonstrukce paní Novákové zveřejníme v jednom z dalších dílů našeho „seriálu“. Jak se Vám líbí tato nová koupelna? Diskutujte pod článkem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *