Bydlení čtenářů

Rekonstrukce čtenářů – 4. část!

A jak rekonstrukce probíhala? Raději necháme vše popsat paní majitelku:

Kuchyňka v paneláku je vždy dispozičně bojem o každý centimetr. Při loňském plánování rekonstrukce kuchyně z původní klasické „panelákové linky“ se nejdříve rozplynul můj sen o velkém jídelním stole s lavicí a židlemi. Stalo se tak při představě, že bychom museli obětovat spíž. Kam pak dát všechny potraviny a věci, když jsme navíc do naší malé panelákové kuchyně chtěli nechat zabudovat lednici, myčku, pračku a pod varnou plynovou deskou ještě troubu.

Návrh jsme provedli a nakreslili s manželem, občas se u toho pohádali, ale nakonec nám naše řešení schválil i odborník – konečný návrh a práci provedla firma Tuček Krnov. Výhodou byly jejich velmi slušné ceny, milé jednání a pomoc při veškerém výběru spotřebičů s nižší DPH. Zachovali jsme „průhled“ do obýváku, který je praktický jako komunikační i „podávací“ prostor, nejsem pak v kuchyni ani při delším vaření tak „opuštěná“. Vše bylo na úkor další horní skříňky a v kuchyni je tak úložný prostor opravdu na hranici, ale nakonec se vše povedlo uložit. Cenově se nám téměř podařilo „dostat“ se do 100 000,- Kč včetně všech nových zabudovaných spotřebičů a digestoře.

Materiálem, který se nyní v praxi ukazuje jako velmi praktický, je „fólie“ – nás okouzlilo provedení medové olše. Úchyty byly sice dost nákladné, ale podle mého dotvořily výrazně celkově moderní charakter linky s čistými liniemi. Obklady i dlažbu jsme ladili do světle oranžova a v kombinaci s olší jsme tak dosáhli velmi teplého a útulného dojmu. V prostoru původní spíže jsme ještě našli místo na mikrovlnku, která by se na pracovní plochu už opravdu nevešla. A můj sen o velkém stole? Nakonec jsem si i na ten náš „pultík“ zvykla a i když máme návštěvu, v obýváku nesedáváme, kuchyň je prostě srdcem našeho bytu 🙂

Toto byla poslední rekonstrukce v tomto měsíci. Jak se Vám líbí? Opět diskutujte pod článkem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *