Bydlení čtenářů

Útulný pokoj

Náš projekt

● Poté, co majitelka tento byt získala, rozhodla se pro radikální změnu. A my jsme byli u toho. Vše, co zbylo po původním majiteli, muselo pryč. 
● Byla vyměněna oprýskaná a netěsnící okna, stará podlaha stržena a nahrazena novou. Do podlahy pak byla nainstalována zvuková izolace, došlo i na nové rozvody elektřiny. Paní domu velmi zaujal návrh naší architektky na kamenný obklad jedné stěny. Do prostoru se vešla i krbová kamna a netradičně zabudovaná knihovna.
● Pak už jen zbývalo vymalovat, najít vhodné zařízení i doplňky a obývací pokoj byl hotov.
 
Žutá barva, stěna obložená přírodním kamenem, tapeta s rostlinnými vzory i světlý nábytek přispívají k pohodové atmosféře po celý rok. Ovšem když se naše architektka byla na pokoj podívat poprvé, vypadala situace docela jinak…
 
 
  
VPRAVO a vlevo od krbu stojí regály. Skládají se ze dvou úzkých desek vysokých až ke stropu a z šesti přihrádek. Vrchní a spodní přihrádka jsou sešroubovány s bočnicemi, ostatní přihrádky jsou volně položené na bíle natřených lištách. Regál je upevněn do zdi pomocí hmoždinek a vrutů.
 
BARVA byla namíchaná ve stavebním centru. Zbytek barvy lze využít při eventuálních pozdějších úpravách menších nedostatků.
 
MIMOŘÁDNĚ široké podlahové prvky jsou vybaveny zámkovým systémem. Prkna byste měli nejméně den před pokládkou uskladnit v místnosti, aby se vyrovnala teplota materiálu.

 

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *