Bytový textil

Stylové povlečení – dárek pro každého

Samozřejmě je fajn sbírat tipy na dárky v průběhu celého roku. Ale co když se vám to nedaří? Máme pro vás radu. Zkuste sáhnout po dárcích, které jsou krásné, ale zároveň i praktické. A do této kategorie patří nejenom oblíbená elektronika, ale taky vybavení domácnosti. A tady už je prostor pro fantazii.

Nechcete-li se pouštět do experimentování, poohlédněte se po věcech, které využije opravdu každý. A přesně takovým typem dárku může být ložní povlečení.

Dejte ložnici tu správnou atmosféru!

I když se povlečení na první pohled může zdát jako něco velmi obyčejného, v dnešní době je důležitým prvkem tvořícím atmosféru celé ložnice. Stačí se podívat do nějakého katalogu. Pro romantiky jsou tu kousky s květinovým potiskem, ale vybrat si můžete i ze vzorů, které postel promění doslova v dominantu celého pokoje.

Navíc, ložní prádlo už dávno není jen naškrobená tuhá látka, jak ji známe od našich babiček. Bavlna sice stále zůstává nejoblíbenějším materiálem, ale její úprava se dost změnila a každý z typů bavlněného povlečení má své výhody. Jedním z nejoblíbenějších je krepové povlečení, které má záměrně lehce pomačkaný vzhled, takže ho nemusíte žehlit. Na zimu si pořiďte povlečení flanelové, které je velmi měkké a příjemně hřeje. A pokud si chcete užít luxus, zvolte satén.

Povlečení jako dárek pro mladé

Pěkným povlečením můžete obdarovat i vaše náctileté příbuzné nebo potomky. Sice je to „měkký dárek“, u kterého se občas děti tváří znuděně, ale na druhou stranu stylové potisky jsou teď v kurzu. Pokud je pro vás myšlenka na divoké kousky typu černé povlečení s logem Star Wars nepřijatelná, zvolte něco méně extravagantního. Sportovce potěšíte povlečením s tématem basketbal, pro slečny se může hodit třeba romantický set s motivem Paříže.

A až budete unavení z předvánočního shonu, stačí si objednat něco pěkného i na vaši postel. Uvidíte, že v novém povlečení se vám bude usínat mnohem lépe a vstávat budete s lepší náladou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *