Bytový textil

Výběr povlečení nemusí být věda. Poradíme vám!

Většina zákazníků jako první zvažuje vzhled. I u povlečení hrají svou roli barvy a vzory. Aktuálně jsou trendy florální motivy, retro proužky či puntíky a černobílé dezény. To ale neznamená, že nemůžete usínat v barevných lůžkovinách. Pokud chcete jít s dobou, určitě vás osloví 3D vzory vypadající jako živé. Fantazii se meze nekladou, ovšem nenechte se zlákat hezkým motivem. Důležitější je materiál.

Na zimu volte teplejší materiály

Klasiku představuje bavlněné ložní povlečení. Používaly ho už naše babičky a oblíbené je dodnes. Mohou za to všechny pozitivní vlastnosti bavlny, jako jsou dobrá prodyšnost, savost a měkkost. Navíc dobře odolává praní a sušení, barvy si zachovávají sytost po dlouhou dobu. Všechny tyto výhody má také krepové povlečení, krep se totiž vyrábí z 100% bavlny. Přináší ale i jeden bonus navíc – nemusí se žehlit.

Bavlněné lůžkoviny jsou sice vhodné celoročně, ovšem zejména zimomřivci v následujících měsících ocení spíš teplejší varianty. Toužíte-li po teplém a levném povlečení, zaměřte se na mikroflanel. Zahřeje, snadno se udržuje a navíc rychle uschne, což v zimě přijde vhod, pokud nevlastníte sušičku.

Nezapomeňte na správné rozměry

Máte doma dlouhána? Pak nebude stačit klasická velikost, budete muset pořídit prodloužené povlečení 140×220. Z dalších atypických rozměrů se nabízí 200×220 či 200×240, což jsou čísla pro tzv. francouzskou přikrývku, která je určená pro dva lidi do manželské postele.

Ať už toužíte po klasice, či něčem neobvyklém, určitě budete chtít pořídit ložní povlečení levně. Nahlédněte proto do e-shopu RodinneBaleni.cz, kde vás čeká opravdu velký výběr za příznivé ceny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *