Bytový textil

Zahřejte se v teplém flanelovém povlečení

Flanelové povlečení a kvalita

Flanel je hustě tkaná metráž látky, jež bývá v klasicky plátnové nebo keprové vazbě. Tento materiál se upravuje takzvaným počesáním, díky němuž získává flanel své typické vlastnosti. Po česání je látka na dotek měkčí a silnější než látky jiné. Flanel jako takový se vyrábí z bavlněné příze či vlny, kdy je flanel z těchto přírodních materiálů nejkvalitnější. Sehnat se dá i flanel syntetický, ten se ale přírodní kvalitě nevyrovná.

Jak se o flanelové povlečení starat?

Z flanelu se velmi často vyrábí povlečení, které je nejvhodnější na zimu. Je to díky jeho vysoké hřejivosti, ale i savosti látky (flanel současně velmi rychle schne). Povlečení z flanelu se pere na jemné praní, při otáčkách 800 otáček za minutu. Díky tomu se vyhnete polámaným vláknům v povlečení. Při praní používejte zejména šetrné prací prostředky, povlečení perte obrácené lícní stranou dovnitř. Výhodou flanelu je jeho nemačkavost, takže jej vůbec nemusíte žehlit a pokud už, tak vám vydrží pěkně rovné dlouhý čas.

flanelové povlečení

Flanel i jinde?

Díky svým dobrým vlastnostem je flanel používán kromě povlečení i na výrobu pyžam, košilí nebo kalhot. Můžete si být jisti, že najdete takové, co se vám bude líbit a ještě vás spolehlivě zahřeje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *