Dekorace

Dejte prostor doplňkům

Pro pohodlné bydlení jsou stejně tak důležité nejrůznější doplňky. Patří mezi ně například odkládací stolky, předsíňové věšáky či stojany na časopisy, stojací lampy, stolní lampy, poličky, stolky či mobilní příruční knihovničky.

Prvním kriteriem, podle nějž doplňky volíme, je volný prostor v bytě. Do stísněnějších podmínek vybíráme doplňky vhodné k pověšení na stěnu, stojací „parádičky“ se uplatní v prostornějších místnostech. Zatímco doplňky na stěnu lehce zafixujeme, u těch stojacích bychom si před koupí měli dát pozor právě na jejich stabilitu. Po místnostech se neustále pohybujeme, takže vše, co stojí na podlaze, je vystaveno otřesům a navíc se stává potenciální překážkou. Proto při náhodném setkání dvojice člen domácnosti-doplněk musí vše, co stojí, srážku ustát. To znamená, že čím je knihovnička, lampa, květinový stolek a podobně vyšší, tím musí mít těžší základnu, aby se nepřevrhl.

Velmi běžným kouskem doplňujícím posezení v obýváku bývá odkládací stolek. Praktické a moderní jsou v poslední době sady dvou a více stolků od nejmenšího po největší, které lze štosovat nebo je můžeme zasunout do sebe. Dobrá volba pro jakýkoli prostor! Stojací bytové doplňky kralují rovněž v předsíni. Tam mají své místo věšáky na svrchní oděvy, deštníky a klobouky. I ty by měly vykazovat značnou stabilitu.

Společníkem v ložnici je pak tichý komorník – sluha, který nabízí své paže k pohodlnému uložení všedního oblečení a navíc zajistí jeho vyvětrání. Vhodnou alternativou je i tyčový tendr. Je přehledný, mobilní a nenáročný na místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *