Dekorace

Dekorace pro cestovatele

Zdobení komody

Předloha najděte si předlohu na větrnou růžici, např. v nějaké knize. Zvětšete ji na kopírce, přeneste na lepenku a vystřihněte. Růžici vytupujte štětcem kolmo k podložce bílou barvou.

Dokončení Při vybarvování podle šablony nanášejte málo barvy. Případná chybějící místa opravte po zaschnutí štětcem. Kdo si není jistý, může použít pravítko nebo skosenou hranu.

Plnou parou vpřed!

MFD Desku polepte kusem mapy. Pomocí šablony namalujte růžice, doprostřed každé namontujte úchytku, poté upevněte do předvrtaných otvorů lano a desku zavěste na zeď.

Základ svítící dekorace tvoří lampa s papírovým stínítkem (IKEA). Na folii z PVC nalepte zeměpisnou mapu, pomocí šablony na ni opět přeneste větrnou růžici a poté fólii upevněte na stávající papírové stínítko.

Polepení pořadače

Ustřižení Na řezací podložce ustřihněte mapu, která bude na všech stranách o 2 cm větší než pořadač.

Potření lepidlem Ustřiženou mapu pečlivě rozložte na podložku a důkladně ji až po okraj potřete lepidlem.

Nalepení Papír vyhlaďte měkkým kartáčem. V rozích vystřihněte čtverečky, dejte pozor, aby nebyly příliš velké.

Dokončení Přesahující okraje založte dovnitř a dobře přimáčkněte. Otvory v pořadači od ruky vystřihněte.

Dříve fádní pořadače josu teď pěkně ozdobené zeměpisnými mapami. Po polepení přední strany šanon zavřete, jinak by se papír až příliš napínal. Až lepidlo (Metylan) zaschne, můžete na hřbet pořadače napsat podle šablony třeba letopočet nebo jiný popis. jinoumožností je přilepit na hřbet lepicí etikety.

Starou dřevěnou skřínku natřete bílou barvou a čela zásuvek a přední strany dvířek polepte mapami. Pomocí šablony namalujte větrnou růžici a zkratky světových stran. Vyvrtejte otvory na úchytky a na ně uvažte na dva uzly kus lana.

Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *