Dekorace

Dekorace stěn

Tapetování patří k nejrozšířenějším metodám rychlé a radikální barevné proměny interiéru, jimiž docílíme zajímavého účinku. Klasických tapet lze na trhu najít nepřebernou škálu druhů. Papírové tapety je nutné před aplikací namočit, zatímco vliesové (netkané) se nanášejí suché přímo na lepidlem natřenou stěnu. K dalším typům patří ručně dělané přírodní tapety (do korkového základu se přidávají stonky trávy nebo listy), dále textilní tapety na podkladu laminovaného papíru a tkaniny a konečně velmi rozšířené vinylové tapety, jejichž povrch se dělá z pěnového plastu a vytváří 3D efekt.

Fototapety a samolepky

S rozšířením technologie digitálního tisku se objevily velkoformátové fototapety. Oblíbené bývají motivy rostlin, zvířat a přírodních scenerií. Některé firmy vám dokonce zhotoví fototapetu z vaší vlastní fotografie. Zejména do dětských a studentských pokojů si našly cestu samolepicí dekorace. Ty se musejí lepit na hladký a suchý povrch a lze je aplikovat také na nábytek nebo drobné doplňky.
 
Moderní tapeta s květinovým vzorem zvýraznila dělicí příčku mezi ložnicí a šatnou. (A. S. Création)
 
Vybavte pokojhistorickou mapou a můžete z ní začít čerpat poučení. (1872 Kč, www. e-color.cz)
 
Tapety z řady Bijoux použité na zdech i stínidlech lamp nápaditě sjednocují tento výrazný interiér. (1292 Kč/ role, Orsei)
 
Vinylový materiál série Rasch AquaDeco je vhodný i do vlhkého prostředí, takže se jej nemusíme bát použít ani v kuchyni nebo koupelně. (650 Kč/ role, www.e-color.cz)

Dekorace s motivem potápěčů je k dostání v mnoha barvách a velikostech. (Od 430 Kč, www.samolepkynazed.cz)

 

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *