Dekorace

Dobrou plavbu!

Odborník radí

Tiziana Brunová

Optimal interier design

www.optimal-design.cz

Námořnický styl je letos v módě, a tak neváhejte trochu „převléknout“ i svůj domov. Základem je vždy bílá a k ní patří nestárnoucí pruhy. Pro tento styl jsou typické všechny možné odstíny modré od světlé, přes tyrkysovou až po temnou modř odrážející hlubiny oceánu. A nesmíme zapomenout na doplňky – různé lucerny, majáčky, kulatá zrcadla v podobě okénka do kajuty a plno svíček doprovázených vlastnoručními dekoracemi z oblázků, mušlí nebo mořských ježků. TO vše dodá interiéru správný námořnický ráz, který je oblíbený pro svou jednoduchou barevnost a nesčetné možnosti kombinací.

Plyšová rybka nemusí obývat jen dětský pokoj. Hraví jedinyci ji mohou začlenit do svého „mořského koutku“. (39 Kč, IKEA)

Pokud se chystáte na stylové stolování, pořiďte si i kroužky na ubrousky s malými plachetnicemi. (175 Kč/ 2ks, Goba)

Výzva na zátce mluví jednoznačně: „Pošlete víno!“ (245 Kč, Naoko)

Servírovací talíř o velikosti 26 x 30 cm patří do nové kolekce značky Sagaform. (535 Kč, Naoko)

Vůni léta nám i během roku zachová lampa značky Yankee Candle. Svíčky nazvané Sun & Sand, Beach Walk nebo Island Spa budou vždy probouzet vzpomínky na krásné chvíle prázdnin. (od 300 Kč, www.vasekuchyne.cz)

Tento nábytek se vyrábí z plastu Polywood, který skvěle odolává povětrnostním vlivům i slané nebo chlorované vodě. K dostání je ve dvanácti barvách. (Křeslo: 10 990 a sedák 2990 Kč, La casa Nova)

Vznešená jachta, brázdící vlny oceánu, může zakotvit i ve vaší pracovně nebo v obývacím pokoji. Tato z kaučukového dřeva měří 1 x 0,6 metru. (4900 Kč, Kare)

Ubrousky s mořskými živočichy lze použít běžným způsobem nebo je zarámovat jako obrázky (60 Kč, Apropos)

Tip:

Udělejte si vlastní zátiší ze suvenýrů z dovolené. Do skleněné vázy nebo kulaté mísy nasypejte dekorační písek, do něj vložte různé mušle a lastury a doprostřed umístěte širokou válcovou svíčku.

Jako kapitán Nemo 20 000 mil pod mořem – tak si možná budete připadat v místnosti se sugestivní fototapetou. (Rozměr 368 x 254: 1251 Kč, www.e-color.cz)

Hodiny s obrázkem kotvy jako by odměřovaly čas tak nějak pomaleji… ( 630 Kč, Almara shop)

V letních dnech vám přijde vhod moderní námořnické triko t čisté bavlny. Má tříčtvrteční rukáv a je k dostání i v jiných barvách. (399 Kč, Neckermann)

Dětský a studentský nábytek italské značky Moretti Compact umožňuje velkou variabilitu. (Od 70 000 Kč, Finezza Design)

Zajímavý tip:

Drink na zdraví K oblíbeným způsobům trávení dovolené patří vyrazit v létě s přáteli k moři, půjčit si na týden jachtu a vyhnout se letoviskům přeplněných turisty. K ještě větší pohodě poslouží porcelánová karafa značky Sagaform ve tvaru majáku. Má objem 0,6 l a je vybavena čtyřmi skleničkami na drink proti mořské nemoci. (725 Kč, Naoko)

Jako ideální „schovávačka“ na kamínky, mušličky a další poklady dovezené z prázdnin poslouží tyto dřevěné krabičky. (690 Kč, Almara shop)

Sedáky k zahradnímu nábytku o velikosti 40 x 40 cm výborně poslouží i na kuchyňské židle. Společně s pruhovanými závěsy nebo ubrusem dakážou vytvořit osobitý interiér. (199 Kč, IKEA)

Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *