Dekorace

I vzory v interiéru lze kombinovat

Vzory jsou v módě

Puntíky, geometrické tvary, pruhy, ale i nejrůznější motivy v současnosti dobývají svět. A to nejen v módě, kde jsou v současnosti vzory velmi oblíbené, ale také v interiérech, kde je můžeme najít takřka všude. Nábytek, stěny, doplňky, dekorace, ale i textilie na sobě mohou mít nějaký motiv. Tvoří tak velmi příjemné oživení jakéhokoliv jednoduše zařízeného bydlení. Napadlo vás ale někdy vzory navzájem kombinovat? Že nevíte, jak na to? My vám to dnes povíme, aby váš interiér působil vkusně.

Jaký styl se nám líbí?

Jako první bychom si měli určit stěžejní barvu, styl či téma, na které se chceme zaměřit. Jde o něco, co bude vašemu interiéru dominovat. Dále přichází na řadu výběr motivů a vzorů. Celé tohle zařizování by se mělo nést v jednotném stylu. A hlavně v tom, co milujeme. Na výběr je z nepřeberného množství interiérových stylů – vintage, retro, provensálský nebo snad minimalismus? Možností jsou mraky. Poté, co si určíte styl, v němž se interiér ponese, vezměte v úvahu osvětlení, podlahy, ale také nábytek. Nyní budete mít hotovou „kostru“, od které se bude odvíjet vaše hra se vzory.

Motivy jsou důležité

Nyní se zamyslete nad vzorem či motivem, který se hodí k danému interiérovému stylu. Tento vzor by se vám měl opravdu líbit. Nemusí jít ani o nic složitého. Klidně může jít jen o obyčejné puntíky, proužky či trojúhelníčky. Poté začněte realizovat. Hledejte nejrůznější věci s vámi vybraným motivem. Může jít o tapety na stěnách, o potisk na textiliích, nádobí, prostě o cokoliv. Kreativní duše se mohou vyřádit v abstrakcích, motivech květin, listů apod.

Pokud přemýšlíte, jak svoji hru se vzory oživit, můžete si hrát se strukturou vzorů, s kontrasty. Ale také se můžete zaměřit na více odstínů jedné barvy. Stačí jen trocha snahy, použití těch správných barev a motivů – a interiér jako nový je na světě.

I vzory v interiéru lze kombinovat

I vzory v interiéru lze kombinovat

I vzory v interiéru lze kombinovat

I vzory v interiéru lze kombinovat

I vzory v interiéru lze kombinovat

I vzory v interiéru lze kombinovat

Zdroj: bocadolobo.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *