Dekorace

Interier v Art Deco stylu: Elegantní geometrie, lesk a třpyt

 

Art Deco je umělecký styl, který vychází z pozdní secese. V poslední době si jej oblíbili všichni uznávaní interierový designéři. Tento styl vznikl krátce po první světové válce. Nesl se ve znamení nového začátku, nové éry optimismu a naděje. Vyznačuje se ornamentální sofistikovaností, elegancí a leskem.

Správné barvy jsou základem

Art Deco si zakládá na neutrálních barvách jako je bílá, hnědá nebo černá. Nábytek je většinou dřevěný a používá se kvalitní exotické dřevo jako je brazilský palisandr nebo amazonský javor. Z nábytku číší starožitný nádech, ale také duch moderní doby.

Art Deco styl

Abyste svůj interiér trochu oživili můžete přidat také nábytek či doplňky v tmavých odstínech zelené, olivové nebo modré, které pokoje příjemně oživí.

Lesk je základem Art Deco stylu

Když se podíváte na typický Art Deco interiér, všimněte si lesklých povrchů, třpytivých designových kousků a zlatých nebo měděných akcentů.

Art Deco slyt

Nebojte se vnést do svých interiéru lesk zlata a stříbra. I obyčejné věci jako lampy, talíře nebo úchytky na skříni se v Art Deco stylu vyznačují vysokým leskem a zjednodušenými liniemi.

Oživte interiér výraznou tapetou

V tomto stylu je kladen velký důraz na promyšlenost každého prvku v interiéru. Stejně taková váha je kladena také na správný výběr vhodné tapety, která bude korespondovat se zařízením celého pokoje. Vyberte si úchvatné tapety s luxusní texturou a podtrhněte design pokoje.

 

Art Deco styl

Obrazy v Art Deco stylu

Celou atmosféru pokoje můžete doladit správně zvolenými obrazy, fotografiemi či plakáty. Dnes je snadné sehnat obrazy nebo plakáty z dvacátých a třicátých let. Zabrouzdejte trochu na internetu nebo v antikvariátech a přineste si domů jedinečný kousek, který zaplní prázdné místo za pohovkou v obývacím pokoji nebo v jídelně.

Art Deco styl

Inspirací pro tento styl je mnoho. Prohledejte internetové stránky nebo katalogy. Určitě vás něco z tohoto stylu nadchne.

Zdroj fotografií: instagram.com, blog.thehighboy.com, hedecorista.tumblr.com, decouvrirlendroitdudecor.blogspot.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *