Dekorace

Jaké vánoční dekorace jsou letos trendy

Barvy, které letos ovládnou Vánoce

vánoční trendy 2016

I nadále zůstává pro vánoční čas typická červená, zlatá, stříbrná a zelená. Ovšem již minulý rok odstartoval trend fialové a růžové barvy, které zdobí vánoční stromečky. Nebojíte se něčeho nového? Nakupte ozdoby právě v těchto odstínech. Výrazná růžová navíc krásně ladí se stříbrnou.

Novinkou mezi dekoracemi je bronzová či rose gold (růžové zlato) barva. Zatím co dříve se v obchodech daly zakoupit pouze stříbrné a zlaté postavičky a jiné doplňky, letos k nim přibyla tato nádherná barvička. Ta se dle našeho názoru hodí na vánoční čas naprosto perfektně.

Nebojte se blikajících dekorací

vánoční trendy 2016

Kdy jindy si užít třpytky a světýlka, než právě v tento kouzelný vánoční čas? Obzvlášť mezi mladými je velkým hitem ozdobit si záď postele světýlky, které navodí lehce romantickou a hlavně útulnou atmosféru. Světýlka však můžete posadit kdekoliv po domě – kolem poliček, skříní, položit na stůl a okolo dozdobit dekoracemi. Ve fantazii se meze nekladou.

Také dekorace, které blikají různými barvami, jsou stále trendy! Fungují na baterky a dají se kdykoliv vypnout. Otázkou je, zda si vůbec vzpomenete je občas zapnout. Ale když už je zapnete, tak z té krásy nezpustíte oči. Co třeba takto blikající stromeček nebo sněhuláček?

Ozdobte svá okna

vánoční trendy 2016

Také tak milujete, když kráčíte ulicí a vidíte již z venku nádherně ozdobené byty a domy? Navoďte vánoční atmosféru tím, že si vyzdobíte okna. Děti pověřte vystříháním papírových vloček. Zakoupit můžete také samolepky na sklo. A naprostou peckou je sprej, který na okně vytvoří efekt námrazy. To vypadá pohádkově. Ještě dodat vánoční svícen do okna, případně pověsit amerického Santu na parapet a je hotovo!

Buďte kreativní

vánoční trendy 2016

Proč si kupovat předražené dekorace, když vše můžete zvládnout v pohodlí z domova? Pokud se vám adventní věnce z obchodů nehodí do interiéru, vytvořte si své vlastní. Není to nic těžkého a zvládne to každý.

Stejně tak si můžete vytvořit vlastní ozdoby na stromeček. Děti mohou vystříhat ozdoby z papírů, něco vytvořit, domalovat a připnout na stromeček navíc čokoládové ozdoby. A pro ty starší je tu něco krapet odvážnějšího!

Pořiďte si průhledné baňky na stromeček.  Z každé baňky se dá oddělat korunka, na kterou se přichycuje háček. Tu lehce zmáčkněte a vytáhněte. Nyní máte neomezeně možností! Do baňky můžete nasypat glitry nebo třpytky – ty se přilepí po okrajích celé baňky a olalá máte svou vlastní originální ozdobu!
Druhou možností je, že baňku potřete zvenku lepidlem a dále ji obalíte v umělém sněhu nebo třpytkách. Po baňce také můžete kreslit pomocí barev na sklo. Inspirujte se internetem a vytvořte si ozdoby, které nikdo jiný mít nebude!

Zdroj fotografií: https://pixabay.com/, https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *