Dekorace

Koberec jako dekorace do interiéru

Pro jaký vzor a barvu se rozhodnout?

Nejčastěji používány a velice oblíbené jsou koberce s geometrickými vzory. Jsou ideální pro pokoje, kde je minimum nábytku, různých doplňků apod. Koberec snadno promění obyčejnou místnost v něco nevšedního. Nemusíte se bát sáhnout také po orientálních vzorech, které oživí klasické moderní interiéry nebo zvolit decentní vzory v jednom tónu například do ložnice, kde je třeba zachovat klidnou atmosféru. Velice oblíbené jsou i květované vzory.

koberec interiér

Při výběru barev je třeba dbát na celkové sladění v interiéru. Barvy na koberci by se měly vyskytovat také v celé místnosti, ať už na doplňcích, nábytku či na stěnách.

Výběr správné velikosti a tvaru

Pokud je místnost v minimalistickém stylu, což znamená minimum nábytku. Sáhnout můžete po kobercích velkých rozměrů. Do místností kde je více nábytku, jako jsou třeba ložnice nebo dětské pokojíky, se zase hodí menší kusové koberce rozmanitých tvarů a barev.

 

koberec interiér

Zdá se vám váš interiér stále nudný? Oživte jej zajímavou strukturou koberce třeba s dlouhým vlasem a originálním vzorem nebo napodobeninou kůže.

Ať už se do vašeho interiéru hodí jakýkoliv kousek, věřte, že je to něco, do čeho se vyplatí investovat. Dnes seženete koberce za přijatelnou cenu a sloužit vám budou po mnoho let. Stanou se nejenom praktickou součástí pokoje, ale také úžasným doplňkem.

Zdroj fotografií: essentialhome.eu, pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *