Dekorace

Luxus v bydlení, aneb bydlete i vy jako na zámku

Dozdobte své zdi

Zámecký styl si přímo žádá tapety na zdi. Nevybírejte příliš křiklavé a vyzývavé barvy, volte raději ty tlumenější a jemnější. Výtečně může vypadat například barva světle zelená se zlatými ornamenty. Tapetovat nemusíte všechny čtyři stěny pokoje, postačí jedna (například ta za pohovkou, ta za postelí).

zámecký styl

Skříně a komody jako ze zámku

Zámecký styl si žádá oblé/zaoblené hrany, nikoliv ostré. Na to si dávejte při výběru pozor. Skříňka může mít všelijaké ornamenty a ozdoby, které budou podněcovat luxus dávné doby. Tyto skříňky povětšinou vždy stály na zdobených dřevěných nožkách. Nezapomeňte ani na detaily! Důležitým detailem je například úchytka u skříní, která by měla být kulatá (případně nějakým způsobem zdobená) a dřevěná (nikoliv kovová). Barvu nábytku volte čistě bílou či hnědou s podtónem do studena (nikoliv teplé oranžové barvy).

Textilie v zámeckém stylu

Textilie hrají důležitou roli v našem interiéru. Rozhodně nezapomeňte na bílé, jemné závěsy s romantickým nádechem a záclony s ornamenty dlouhé až po zem, kdy je v jejich středu svážete k okrajům okna. Koberec volte již na první pohled maximálně komfortní! Tedy nějaký s dlouhým vláknem, příjemným na dotek bosých nohou. Může být v barvě bílé či hnědé či jakékoliv jiné dle vašeho gusta a stylu bydlení.

zámecký styl

Pohovka a křesla si žádají typický vzor ornamentů, které můžeme vidět na kdejakém zámku. Jsou to ornamenty zdobené a všelijak zakroucené. Velmi pěkně může vypadat i vzor kytiček. Volte barevné kombinace, jako je například béžová s modrou, zelená se zlatou, žlutá s krémovou, tmavě růžová se světle růžovou. Stejně jako tomu bylo u skříní, i pohovka s křesly by měla stát na zdobných dřevěných nožkách.

Spaní jako pro princeznu

Ložnice je jeden z těch pokojů, které si přímo žádají tento styl. Dominantou každé ložnice je postel pro dva. V tomto případě budeme mluvit o posteli s nebesy. Nebesa volte z velmi jemné a příjemné látky. Mohou mít krajku a různé volánky či naopak být zcela čisté (tedy více moderní). Nemusí být vždy čistě bílá, na výběr máte i jiné barvy. Velmi příjemně může vypadat také baby pink neboli světle růžová. Na trhu naleznete již velký výběr postelí s nebesy, stačí si vybrat tu, která se vám nejvíce zalíbí. Na postel poté nadekorujte mnoho polštářů v zámeckém stylu.

zámecký styl

Nezapomeňte na detaily

Styl podpoří hlavně detaily. Na mysli máme například honosný lustr v luxusním stylu boháčů. Dekorace v podobě svícnů, luceren, zdobených váz s kytkami, velkého zrcadla s rámem s ornamenty a různými obrazy s honosnými rámy.

Zdroj fotografií:  luxatic.stfi.re, stylecarrot.com, decorgolddesigns.com, coolchicstylefashion.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *