Nezařazené

Nápadné solitér

Odborník radí:

Tiziana Brunová

Optimal interier design

(www.optimal-design.cz)

Málokdo z nás si libuje v nudných šedivých nebo béžových tónech. Pokud se však rozhlédnete po běžných domácnostech, odvážlivců, kteří se rozhodli „rozsvítit“ svůj interiér nějakou sytou, výraznou barvou, příliš mnoho nenajdete. Proto vám tentokrát představíme různé příklady interiérů, které s barvami pracují, a přitom neopouštějí hranice vkusu. Uvidíte, že dokonce ani fialová nemusí být tabu, pokud se používá správně a s mírou. A jestliže se zatím opravdu nechcete pouštět do žádných experimetů, udělejte si radost alespoň některým z řady vtipných doplňků, které vnesou do stojatých vod vašeho letitého zařízení svěží vítr.

Nápaditý stojan na noviny ve tvaru poskládaného papíru si získá srdce mnoha příznivců neotřelého designu. (1495 Kč, Naoko)

Pokud sladíte místnost do podobných odstínů, neuděláte chybu. Na pozadí žluté zdi vybikne oranžová sedačka. (Foto: Primalex)

Kamkoli neobvykle glazovanou vázu Inside postavíte, tam bude přitahovat zaslouženou pozornost. ( 330 Kč, Luis)

Kožená pohovka De Sede od Mathiase Hoffmanna má zajímavě řešené švy a subtilní kovové nožky. (Od 218 502 Kč, Abitare)

Stolek Fiorile s průsvitným tácem má rozměry 50 x 29 x 44 cm. K dostání je též červený, modrý nebo kouřový. (5040 Kč, Alax)

Stěny nad kuchyňskou linkou od Firmy Hanák oživují samolepicí siluety různých druhů ovoce. (380 Kč, Sofistick)

Pro větší odolnost je ocelová miska na mýdlo potažena epoxidovou pryskyřicí. (825 Kč, www.dokuchyně.cz)

Hravé variace

Na ostří nože

Máte moderní kuchyni vybavenou dokonalými spotřebiči, a nemůžete se stále zbavit pocitu, že v ní něco chybí? Zkuste přidat pár designových maličkostí., díky kterým dostanete ten správný „šmrnc“. Co například plastový stojan na nože značky by-inspire? (1350 Kč, www.home-4design.cz)

Nápadně oranžový studentský pokoj zjemní šedivý koberec a variabilní nábytek z řady Marius v dekoru světlého dřeva. (Foto: JV Pohoda)

Loďka na vymačkání citronu nebo pomeranče doveze čerstvý džus až na stůl. (203 Kč, Koziol)

Zvolte si jednu barvu jako hlavní a s ní kombinujte další odstíny, které ji zvýrazní.

Vzdušně působící kuchyni s jídelním koutem dodaly originalitu vzorované stěny a motivem ovoce. (Foto a tapety: Hornschuch)

Na knížky, CD i DVD využijete otočný stojan Babele. (10 440 Kč, Alax)

Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *