Dekorace

Nejlepší vůně do bytu, aneb vyberte si tu správnou

Jaké sebou nese vůně v bytě výhody?

Kromě krásně provoněného ovzduší v bytě, se také zbavíte nežádoucích mikroorganismů. Svým designem se stávají vonné svíčky, či difuzéry velice krásným doplňkem v bytě. Některé vůně dokonce ovlivňují naši náladu. dokáží vás povzbudit, odbourat bolesti hlavy nebo pomáhají při únavě.

vůně do bytu

Vůně, které příznivě působí na naše sebevědomí jsou přírodní vůně jako citrusy, magnólie, třešňové květy, růže, jasmín nebo bazalka či máta.

Druhy vůní a jak na nás působí

Mnoho vůní má svůj význam. Pomáhají nám nabudit určité pocity a náladu. Mnoho vzpomínek si vybavíme právě při ucítění nějaké velmi známé vůně. Například vůně levandule u nás může vyvolat nějaké vzdálené vzpomínky na dětství. Nějakou příhodu, která se nám stala právě ve chvíli, kdy se okolím linula tahle vůně.

 

Dřevité a kořeněné vůně do bytu, jsou velice úžasné. Těžká dřevitá vůně se rozplyne po pokoji až po delší době, koření však ucítíte ihned. Právě tahle kombinace se hodí do interiéru, jelikož zde vydrží velice dlouho.

vůně do bytu

Citrusové vůně jsou hodně oblíbené. Pokud hledáte nějaký vhodný dárek na kolaudaci bytu, pak s vůní s citrusovými plody nikdy nesáhnete vedle. jejich exotické kombinace jsou opojné a velice příjemně vás překvapí. Oblíbíte si je už při prvním použití a nikdy se jimi nepřesytíte.

 

Pudrové vůně do bytu ucítíte až po jejich rozložení. Jejich trvanlivost v ovzduší je však velice dlouhá a mají výrazné hluboké tóny, které krásně provoní interiér. Při výběru však buďte pečliví. Jelikož je vůně intenzivní a dlouhotrvající, je třeba vybrat skutečně takovou vůni, která vám nejvíce sedí.

 

Podobně jsou na tom sladké vůně, které probouzí chuť k jídlu. Jsou to vůně jako jahody, jablko apod. Tyto vůně se hodí do jídelen a kuchyní.

vůně do bytu

Velice rozšířené jsou také květinové vůně, které jsou také velmi dlouhotrvající. Ve většině případů u vůní převládají jejich povrchní tóny, jindy však ty hlubší. Je však třeba s nimi být opatrný, ve větším množství mohou způsobovat také migrény.

Jaké druhy vůní naleznete na trhu

Způsobů jak provonět byt je v dnešní době opravdu hodně. Vybrat si můžete mezi difuzéry, svíčkami, aromalampami, osvěžovači vzduchu, bytovými spreji, parfémovanými sáčky nebo parfemovanými kameny.

vůně do bytu

Difuzéry jsou vhodné i pro alergiky, jelikož pracují pouze na bázi fyziky. Vonné svíčky jsou klasikou. Vybrat si můžete mezi medovými, parafínovými, palmovými nebo gelovými. Aromalampy jsou velice oblíbené, jelikož lze snadno a levně získat vůni a můžete ji kdykoliv změnit za jinou. Stačí pouze vyměnit kousek parfemovaného vosku za jiný. Osvěžovače vzduchu jsou levný způsob jak rychle a snadno provonět byt, třeba před nečekanou návštěvou. Bytové spreje si mnoho lidí plete s osvěžovači na toaletu. Jsou to však parfémy, které připomínají toaletní vodu a jsou naplněny ryze přírodními látkami. Snadný způsob jak osvěžit místa jako jsou skříně a komody je použít parfémované sáčky. Tyto sáčky navíc skvěle odpuzují moly. Poslední možností jsou parfemované kameny, které vypadají jako pravé kameny ovšem jsou napuštěny příjemnou a nevtíravou vůní.

 

Zdroje fotografií: pixabay.com, unsplash.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *