Dekorace

Oživte terasu a balkón

Osázené květináče

jarní dekorace pro balkóny a terasy

Vsaďte na klasiku a osázejte květináče, truhlíky nebo nádoby květinami, které rozmístíte po balkóně a terase. K osázení můžete použít tulipány, narcisy, hyacinty, muškáty, macešky a další květinky.

Osázet můžete také bedýnku

jarní dekorace pro balkóny a terasy

I stará bedýnka může posloužit pro osázení květinami. Stačí do ní umístit starý pytel, aby se mezerami nesypala hlína a poté můžete libovolně bedýnku osázet.

Nový kabát pro květináče

jarní dekorace pro balkóny a terasy

Nádoby, truhlíky nebo květináče mohou také dostat nový kabát. Stačí vzít akrylové barvy nebo jiné barvy, které budou držet na povrchu květinové nádoby a vyšperkovat jejich design. Ušetříte tak spoustu peněz, pokud se vám po zahradě povaluje hromada starých ošuntělých květináčů a truhlíků, které byste chtěli využít pro osázení na své balkóny a terasy. Jejich nový kabát vám pak více zapadne k zahradnímu posezení na terase nebo nové lavičce na balkóně.

I lavička může mít nezvyklý nátěr

jarní dekorace pro balkóny a terasy

Máte na terase nebo balkóně starší dřevěnou lavičku? Co ji natřít třeba na zelenou nebo na žlutou? Taková lavička se bude vyjímat na každém místě. Doplňte ji ještě o pěkně barevné polštářky, které sladíte například s novými květináči, které jste si pomalovali a hned budete mít na terase či balkóně útulněji.

Nevyhazujte staré hrníčky

jarní dekorace pro balkóny a terasy

Máte doma spoustu starých rozbitých hrníčků, kterým chybí ucho, jsou nakřápnuté nebo jinak poškozené? Nemusíte je hned házet do popelnice. Nasypte do nich trochu drenáže i hlíny a použijte je na vysázení nových bylinek do vaší kuchyně. Na balkón si pak přidělejte drobnou poličku, kam bylinky postavíte. Pokud máte rádi jednoduchost a vystačíte si pouze s květinami, nemusíte to přehánět s doplňky.

I staré holinky poslouží

jarní dekorace pro balkóny a terasy

Přinesli jste si z procházky pěknou kytici? Nevíte kam je dát a chcete si je umístit na balkón, kde se budou náramně vyjímat? Vytáhněte ty staré holinky, které jste plánovali vyhodit a využijte je jako nádobu na květiny. Velmi originální nemyslíte?

 

Zdroj fotografií: theonlygirlinthehouse.com, dimplesandtangles.com, hometalk.com, acultivatednest.com, grow-vegetable.com, homedit.com, onekindesign.com, architectureartdesigns.com,

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *