Dekorace

Provoňte si o Vánocích domov aromatickou svíčkou

Zavzpomínejte o Vánocích na krásné chvíle

Ačkoli máme moderní elektrické přístroje, které nám zlehčují život, stále více se uchylujeme právě k době před objevením elektřiny. Často jezdíme na chatu bez teplé vody nebo pouze omezeně fungující na solární energii, místo navedené elektřiny preferujeme plynové bomby a přenosné venkovní vařiče nebo vaříme na otevřeném ohni v poklidné společenské atmosféře v kruhu blízkých přátel nebo rodiny. Takovou vzpomínku na táborové písničky na kytaru u ohně a opékání špekáčků má snad každý. Není divu, že jsou obchody přeplněné svíčkami, ať už těmi aromatickými nebo pouze ozdobnými. Svíčky budí vzpomínky a dávají pocit bezpečí, tak jako dávaly našim prarodičům a příbuzným v dávných dobách.

aromatické svíčky

Romantické chvíle nejenom o Vánocích

Idylické prostředí si můžete vykouzlit i jen za pomocí malých čajových svíček. Vyzkoušejte, jaké vás nebo vaši polovičku nejvíce povzbuzují, a zaplňte prostor tímto malým, ale kouzelným světlem. Pomůže vám to sblížit se a nabudit nějakou tu romantiku, nezbytnou pro intimní chvíle.

aromatické svíčky

Druhy svíček

Jistě vás někdy o Vánocích okouzlily voňavé medové svíčky, vyráběné z včelího vosku. Takové svíčky koupíte v podobě dekorativních figurek psů, koček i jiných zvířat a tvarů.

Dalším druhem jsou parafínové svíčky, které se vyrábí z parafínového vosku. Konkrétně se jedná o bílé krystalické směsi, které se získávají z ropy či dehtu. Parafínové svíčky se vyrábějí převážně ručně, proto se dá říct, že jakákoliv parafínová svíčka je originál.

aromatické svíčky

Palmové svíčky se vyrábí z palmového oleje. Ten se kromě výroby svíček používá i na výrobu mýdel, pracích prášků i jako margarín. Možná proto je palmový olej druhým nejpoužívanějším olejem na světě. Každopádně se svíčky z palmového oleje pěkně hodí do každé místnosti, jelikož svým lesklým vzhledem dělají nevšední dekoraci.

Známým materiálem ve svíčkařském průmyslu je gel, ze kterého se snadno vyrábí svíčky gelové. Jednotlivé směsi hustého gelu se nalijí do forem nebo se ohýbají do tvarů dle potřeby. Často si takové svíčky koupíme právě ve sklenici, do které byl gel nalit.

aromatické svíčky

Tip na závěr

Čajové svíčky zapálíte, a jakmile dohoří, jedinou možností je hodit je do koše. U aromatických svíček ve sklenici máte i jinou možnost. Taková sklenice se dá využít, pokud ji řádně umyjete čisticím prostředkem, samozřejmě potom co dohoří. Sklenice může sloužit na drobnosti, ale i jako stojánek na štětce a tužky či ji můžete naplnit barevnými kamínky a použít jako dekoraci.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *