Dekorace

Silvestrovský stůl

Silvestrovské aranžování je tento rok ovlivněné stylem nového rokoka. Interiérům na silvestrovskou oslavu, ať už v hotelech nebo domácnostech, bude dominovat rozmanitost tvarů a materiálů a slohové prvky připomínající toto období. Pokud jde o barvy, tón bude udávat kontrast, hlavně kombinace bílé s černou nebo tmavě fialová se stříbrnou. Převládat budou syté pastelové barvy a barevnost typu tón v tónu. Při výběru správné barevné kombinace na silvestrovskou oslavu byste se měli držet studeného barevného spektra připomínajícího zimu, mráz, led a sníh.

Co položit na stů

Pokud jde o jídlo, pro domácí silvestrovskou oslavu se výborně hodí studený bufet. Stůl vhodné velikosti zakryjeme bílým ubrusem. Na něj položíme dezertní talířky, příbory, papírové ubrousky, solničku, pepřenku, karafu s octem, misku s nakrájeným citronem, kečup, hořčici a nastrouhaný křen. Na stůl umístíme také studené mísy, saláty, pikantní omáčky, nakrájený chléb, slané pečivo, čerstvé ovoce, zákusky, slané oříšky nebo mandle.

Samozřejmě nesmíme zapomenout na nápoje a alkohol, přičemž sklenky a skleničky je nejlepší umístit na malý příruční stolek. Když si vše takto připravíme, nebudeme mít starosti s obsluhou hostů a budeme se moci věnovat zábavě. Silvestrovské pohoštění by mělo být vtipné, lehké a ne příliš honosné. Malou teplou večeři můžeme podávat krátce po příchodu hostů.

Dekorace bytu

Když jde o Silvestr, dekorační doplňky mohou být ve tvaru sněhové vločky anebo ledového křišťálu. Součástí silvestrovské výzdoby by měly být i stylové svícny a svíčky. Servis a skleničky by měly využívat dekoračně zpracované zimní motivy, případně zpracování skla by mělo připomínat ledovou krustu. Dekorace bytu jsou objemné. Používají se větve jehličnatých dřevin, stálozelených keříků, ale i bezlisté větvičky barevně nebo tvarově zajímavých dřevin, které můžeme dát do velkých skleněných váz. Doplníme je šiškami, jablíčky, šípky nebo jeřabinami. Použít můžeme i cizokrajné květy, tvarovaný křišťál, umělé sněhové vločky, ale také dekorativní vánoční koule. K silvestrovské výzdobě se hodí i transparentní stuha.

Čím ohromit hosty

Co by to bylo za silvestrovskou oslavu, kdybychom hosty nepřekvapili něčím mimořádným nebo výjímečným, na co se bude ještě dlouho vzpomínat. Zajímavým zpestřením může být například bíle zasněžený stůl doplněný umělým nebo pravým sněhem a sněhovými koulemi, které položíme do velkých skleněných nádob na chlazení jídel a šampaňského.

Zdroj a foto: Galan, nábytok a doplnky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *