Dekorace

Tapety jsou opět zpět, aneb neobyčejná proměna pro vaše interiéry

Nabídka tapet na trhu a jejich výhody

Výběr je velmi široký. Na trhu je k dostání nespočet druhů tapet, ať už jsou to luxusní designové tapety, tapety v retro stylu našich babiček, tapety, které doplňují krásné dětské motivy nebo klasické moderní barvy či barvy naší matky přírody.

 

tapety do interiéru

Druhy tapet na trhu

Naše interiéry můžeme během pár hodin okořenit o dokonalý design tapet. Ještě než však začnete se samotným lepením a nákupem, měli byste si něco o jednotlivých druzích tapet přečíst. Máme několik druhů ať už jsou to papírové tapety, vinylové nebo samolepicí.

Papírové tapety

Tento druh tapet je velmi oblíbený, hlavně pro jejich cenu. Oproti jiným druhům jsou papírové tapety o poznání nižší. Velmi často se používají do dětských pokojů anebo na chaty a chalupy, kde je motiv tapet velmi decentní a jednoduchý. Používají se hlavně tam, kde potřebujeme nějak vyrovnat nebo zamaskovat nedokonalosti.

 

tapety do interiéru

Vinylové tapety

Používají se převážně tam, kde předpokládáme, že může dojít k nějakému poškození tapet. Na místech jako je koupelna, kuchyň nebo chodba. Tedy místa, kde je více pravděpodobnosti oděru nebo znečištění vlhkem. Tyto tapety mají širokou škálu barev, vzorů a navíc díky své ceně se řadí na střední schůdek mezi ostatními druhy.

 

tapety do interiéru

Vliesové tapety

V dnešní době jsou nejvíce prodávané. A to hned z několika důvodů jako je snadné lepení, či snadné odstranění v případě, že je chceme vyměnit. Není totiž problém s jejich odstraňováním, jako je to u jiných tapet.

 

Jejich další výhodou je snadná údržba. Navíc skvěle překrývají nedokonalosti stěn, tím pádem se hodí všude tam, kde je třeba něco překrýt, či upravit.

 

tapety do interiéru

Bordury

Nebo-li dekorativní pásky, které se používají na zvýraznění stěn. I zde nalezne zákazník širokou škálu druhů, mezi kterými si jistě vybere to pravé. K dostání jsou jak papírové bordury, tak i vinylové, vliesové, ale i samolepící.

Samolepící dekorace

Pokud toužíte pouze po oživení prostoru je dobrou volbou samolepka na zeď. Při správném výběru se prostor rázem promění v úplně jiné místo a to bez velké námahy a drahých proměn.

 

tapety do interiéru

Fototapety

Toužíte mít oblíbené místo z vašich cest na stěně za gaučem? Nechte se inspirovat umělci a vyberte si přesně tu fototapetu, která váš interiér promění v novou oázu klidu a pohody.

 

Na trhu jsou k dostání buď klasické fototapety anebo samolepící. Je jen na vás, kterým dáte přednost, ale určitě je z čeho vybírat.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *