Dekorace

Tapety jsou v módě

Nabídka na trhu a výhody

Výběr je velmi široký. Na trhu je k dostání nespočet druhů tapet, ať už jsou to luxusní designové tapety, tapety v retro stylu našich babiček, tapety, které doplňují krásné dětské motivy nebo klasické moderní barvy či barvy naší matky přírody.

Papírové tapety

Tento druh tapet je u zákazníků velmi oblíbený, hlavně pro jejich cenu. Oproti jiným druhům jsou papírové tapety o poznání nižší. Velmi často se používají do dětských pokojů anebo na chaty a chalupy, kde je motiv tapet velmi decentní a jednoduchý. Používají se hlavně tam, kde potřebujeme nějak vyrovnat nebo zamaskovat nedokonalosti.

Vinylové tapety

Používají se převážně tam, kde předpokládáme, že může dojít k nějakému poškození tapet. Na místech jako je koupelna, kuchyň nebo chodba. Tedy místa, kde je více pravděpodobnosti oděru nebo znečištění vlhkem.

Tyto tapety mají širokou škálu barev, vzorů a navíc díky své ceně se řadí na střední schůdek mezi ostatními druhy.

tapety jsou v modě

Čtěte také: Retro styl je in, aneb tipy pro váš interiér

Vliesové tapety

V dnešní době se nejvíce prodávají. A to hned z několika důvodů jako je snadné lepení, či snadné odstranění v případě, že je chceme vyměnit. Není totiž problém s jejich odstraňováním, jako je to u jiných tapet.

Jejich další výhodou je snadná údržba. Navíc skvěle překrývají nedokonalosti stěn, tím pádem se hodí všude tam, kde je třeba něco překrýt, či upravit.

Bordury

Nebo-li dekorativní pásky, které se používají na zvýraznění stěn. I zde nalezne zákazník širokou škálu druhů, mezi kterými si jistě vybere to pravé. K dostání jsou jak papírové bordury, tak i vinylové, vliesové, ale i samolepící.

Samolepící dekorace

Pokud toužíte pouze po oživení prostoru je dobrou volbou samolepka na zeď. Při správném výběru se prostor rázem promění v úplně jiné místo a to bez velké námahy a drahých proměn.

tapety jsou v modě

Tapety jsou opět v módě. Vydrží déle než barva a neblednou

Fototapety

Toužíte mít oblíbené místo z vašich cest na stěně za gaučem? Nechte se inspirovat umělci a vyberte si přesně tu fototapetu, která váš interiér promění v novou oázu klidu a pohody.

Na trhu jsou k dostání buď klasické fototapety anebo samolepící. Je jen na vás, kterým dáte přednost, ale určitě je z čeho vybírat.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *