Dekorace

Top 7 šedivých nápadů pro obývací pokoj

Existuje spousta odstínů šedé, proto si vybere každý tu svou šedivou, která bude jeho srdci nejblíže. Jak vidíte, benefitů má nespočetně a my se v tomto článku podíváme na tipy na šedivé nápady pro obývací pokoj.

1. Šedá tapeta

Celošedivé stěny by mohly působit až pochmurným dojmem. Světlé barvy opticky zvětší místnost, proto je vhodné sahat po bílé výmalbě. Ovšem bílá je nudná a obývací pokoj si rozhodně zaslouží nějaké to oživení, například v podobě šedivé tapety s ornamenty. Tato tapeta se může nacházet uprostřed hlavní stěny pokoje, tedy za pohovkou nebo naopak za televizí – záleží čistě na vás. Bude to pruh, který dodá šmrnc a eleganci vašim zdím.

obývací pokoj nápady

2. Šedá pohovka

Pro většinu lidí působí černá pohovka příliš drsně. Je to velký kus nábytku a ne každý si na takovou barvičku troufne. Pro další je naopak bílá pohovka vzorem nepraktičnosti, jelikož pokud se zašpiní, půjde to na první pohled vidět. Mnoho lidí tedy kupuje právě šedé pohovky. Ty jsou praktické z mnoha důvodů a navíc zapadnou do jakéhokoliv interiéru, ať už svou barvou, tak svým stylem.

Vhodné pak je tuto „nudnou“ zemitou barvu „rozbít“ pořádně zářivou barvičkou. Například pokud si pořídíte šedou pohovku, dokupte k ní barevné taburety, které pokoj oživí.

3. Šedivý nábytek

Nábytek takové barvy není příliš rozšířený v povědomí lidí. Jsou zvykem například šedé kuchyňské linky, ale klasický nábytek do obývacího pokoje? Panečku, ten vypadá skutečně luxusně, elegantně a moderně! Nemusí to být zrovna celošedivý nábytek, perfektně vypadá nábytek bílé barvy s pouze šedivými dvířky.

obývací pokoj nápady

4. Šedé textilie – záclony

Domov dělají domovem právě nepatrné detaily. Tyto drobnosti jsou obvykle v podobě textilií. Za zmínku rozhodně stojí šedé závěsy. Na jedné straně nebudou přitahovat sluníčko tolik jako černá barva a na straně druhé vytvoří příjemné přítmí, které by bílé záclony nezvládly. A jak již bylo zmíněno, šedá se hodí ke každé výmalbě a jakýmkoliv doplňkům.

5. Šedé textilie – koberce

V posledních letech se již opouští od koberců a přednost se dává plovoucím podlahám. Ano, v koberci se usazuje prach (není tedy vhodný pro alergiky a malé děti), jejich údržba je složitější a životnost kratší. Přesto jsou koberce detailem, který umí zútulnit pokoj. Ideální je volit klasickou podlahu a malý chlupatý kobereček. Tento koberec můžete umístit před pohovku, pod konferenční stolek či kamkoliv jinam. Obzvlášť stylově bude vypadat právě v šedé barvě.

obývací pokoj nápady

6. Šedé osvětlení

Moderní domácnosti si potrpí na designovské kousky v podobě honosných lustrů. Takový šedý velký lustr bude přímo ozdobou vašeho obývacího pokoje. Zapomínat byste neměli ani na menší osvětlení, jako je stojací lampa vedle křesla s šedým stínidlem.

7. Šedivé dekorace

Stylově budou vypadat také vázy šedé barvy, šedé rámečky s fotografiemi vaší rodiny a přátel, šedé povlečení na polštářích na pohovce, šedé deky, případně lapače prachu v této barvě.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *