Dekorace

Velikonoční výzdoba v provence stylu

Vůně levandule a bílá barva jsou pro provence styl typické

Světlé barvy v interiéru, krásný bílý nábytek, dechberoucí vůně levandule nebo porcelán po babičce v krásné dřevěné vitríně v jídelně. To jsou znaky provence stylu. Tento styl nemusí mít nutně starožitné prvky, snadno jej vytvoříte také v moderním interiéru. Pokud máte bílý nebo světlý nábytek, stačí doladit interiér o provence doplňky a váš domov se přenese do krásné jižní Francie.

velikonoční dekorace v provence stylu

Interiér zařízený v tomto stylu je stále velmi oblíbený jak u designerů tak i u zákazníků, kteří své interiéry chtějí v romantickém stylu francouzského venkova. Nemusíte mít nutně všechno od špičkových návrhářů, abyste si připadali jako ve Franicii. Inspirujte se jednoduchými dekoracemi v obchodech nebo na internetu a oživte moderní bydlení nebo klasický styl o dekorace v provence stylu, které mu dodají šťávu a nádech romantiky.

Zvláště teď před Velikonocemi může svůj domov oživit o romantické velikonoční dekorace. Stačí zvolit ty správné barvy a vhodné motivy a romantická výzdoba v provence stylu je tu.

Tipy na velikonoční výzdobu v provence stylu

Velmi jednoduchá a pěkná může být dekorace v kbelíku. Postačí do kbelíku nalít vodu nebo umístit dostatek aranžovací hmoty a do ní naaranžovat jarní květiny. Můžete také použít hlínu a jarní květiny do kbelíku zasadit. Vydrží vám pak po celé jaro pěkně kvést na terase, balkóně nebo na zahrádce. Můžete si je však umístit také do interiéru.

velikonoční dekorace v provence stylu

Na další dekoraci můžete využít starou porcelánovou mísu na polévku. Nasypte do ní dostatek hlíny a zasaďte barevné macešky. Vysadit zde však můžete také bylinky nebo narcisy. Osázenou mísu pak umístěte do kuchyně na polici nebo do obývacího pokoje na komodu.

velikonoční dekorace v provence stylu

Nezapomeňte ani na jarní věnec na dveře. Ten můžete zhotovit z barevných tulipánů nebo malých umělých vajíček (vybírejte spíše světlé pastelové barvy, hodí se pro tento styl), které tavnou pistolí přilepíte na polystyrenový věnec. Dozdobte jej drobnými větvičkami nebo peříčky a zavěste na dveře. Po velikonocích jej můžete schovat do krabice na další jaro.

velikonoční dekorace v provence stylu

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Platí to i o velikonocích. Na drobný porcelánový talířek můžete položit pár drobných větviček nebo andělských vlasů, které budou připomínat ptačí hnízdo. Do nic pak umístit umělé nebo porcelánové ptáčky či velikonoční vajíčka.

velikonoční dekorace v provence stylu

Provoňte svůj domov jarem. Přineste si z venku pár větviček ovocných stromů, zlatého deště nebo natrhanou kytici jarních květů, kterou vložíte do pěkné vázy. Vůně jara pak provoní celý váš domov a uvidíte, že budete mít hned lepší náladu, když se podíváte na krásnou kytici jara, která vám připomene, že chladným dnům odzvonilo a přichází teplo, sluníčko a dlouhé slunné odpoledne.

velikonoční dekorace v provence stylu

Zdroj fotografií: bellemaison23.com,tginteriors.blogspot.com, s-media-cache-ak0.pinimg.com, starsmasquerading.tumblr.com, finditfixitorbuildit.com, cat-arzyna.blogspot.com,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *