Dekorace

Zajímavý designový počin? Tapety jsou zpět!

Méně je někdy více

Pokud uvažujete o zkrášlení stěn vašeho nočního království, určitě je netapetujte všechny. Ušetříte tím peníze a zabráníte kýčovitému vzhledu pokoje. Vyberte pouze jednu stěnu – třeba tu, u které je čelo postele a slaďte barevně tapetu s nábytkem. Pokoj bude vypadat větší.

Uklidňující atmosféra

Pokud se rozhodnete pro studené barvy a chcete dát vaší ložnici dostatečně uklidňující nádech, měňte odstíny dané barvy. Jednu ze stěn nechte bledou a sytost barvy stupňujte. Tapetu si můžete dovolit velmi výraznou, nebojte se míchat vzory, například proužky či oblíbené květinové motivy s chladnou čistotou vašeho pokoje – bude se vám spát jako v ráji.

Hřejivá pohoda

Milovníci přírodních a hřejivých odstínů určitě musí vyzkoušet terakotovou barvu. Stěny můžete natřít všechny, nebo jen jednu a zbytek nechat bílý. Celý design lze dotvořit jemnou tapetou například s geometrickými vzory, která lze sladit také se zajímavým povlečením postele. Díky hnědo-oranžovému nádechu vám v ložnici bude pocitově tepleji. O to lépe se vám bude ráno vstávat.

Vzorované všechno

Zajímavým vzorem lze vyzdobit i celý pokoj, na místě je však obezřetnost – musíte dodržovat pravidlo, díky kterým se se vaše ložnice neutopí. Pokud jste se rozhodli například pro žlutý květinový vzor, podřiďte všechno žluté a bílé barvě, stěny, koberec, povlečení a také třeba barvu dřeva vašeho nábytku.

Jeden výrazný detail

V ložnicích, kde zůstávají stěny bílé, je třeba také bíle natřený nábytek a obecně převažují světlé  barvy, je skvělou volbou tapeta jakožto jediný výrazný detail v místnosti. Můžete si dovolit například zvířecí motivy, pestrobarevné mozaiky a jiné dramatičtější vzory – ložnice nebude působit kýčovitě, ale naopak velmi zajímavě.

Dětský pokoj

Dětský pokoj si o barvy přímo říká. Malým princeznám můžete pokoj vybavit třeba zajímavou obrázkovou tapetou v růžových či fialových barvách, u chlapců se zase nebojte zelených a modrých odstínů. Celkový design doladíte například originálně barevnými závěsy. Až vaše ratolest povyroste, výměna barevných tapet a doplňků nebude příliš finančně náročná. Pokud měníte pokoj staršího dítěte, neváhejte se ho zeptat na názor, aby se ve svém království cítilo doopravdy dobře.

Tapety do interiérů mají svůj původ už ve starověké Číně a není divu, že jsou velmi populární dodnes. Představují totiž zajímavou a levnou variantu, jak dát jakémukoliv pokoji nový kabát a to klidně i velmi často!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *