Dekorace

Živá a voňavá krása

Řezané květy nemusíme kupovat jen ku příležitosti oslav svátků nebo narozenin – můžeme z nich vytvořit nápadné a voňavé dekorace interiéru a to nejen v době očekávané návštěvy. I všední den potěší každého člena rodiny svojí jedinečností a živou krásou a zdobit mohou doslova každou místnost bytu.

Do dětského pokoje se dobře hodí květy trvanlivé (např. Anthurium), nápadně barevné, které umístíme do barevných a hravých nádob – nejlépe plastových (nerozbitných). Pokud děti při hře květiny převrhnou, nedojde většinou k větší škodě, než je vylití vody.

Dámskou ložnici naopak provoníme křehkou kreací (vypichované misky) růžových gerber a Gypsophilly, která je vyloženě romantická a navíc dlouho vydrží svěží a čerstvá. Barvu květin samozřejmě volíme podle barevnosti místnosti – gerbera nabízí mnoho barevných odstínů i variant.

Malé barevné gerbery (nebo také astry, Chryzantémy atd…) můžeme použít také k odvážnější kreaci se svíčkami (opět se jedná o tzv. žardinieru – květy jsou v misce vpichovány do hmoty nasáté vodou – např. Oasis cihla), kterou lze umístit například do pánské pracovny nebo obývacího pokoje, či na jídelní stůl ke slavnostní večeři.

Obyčejnou kuchyňskou misku pak můžeme ozdobit (ovinout) věnečkem z barevných květin zpevněných drátkem, případně opět vypíchaných do nasáté aranžovací hmoty na podkladovém talířku – a nabízet v ní například oříšky, ovoce …

Zdroj foto: Holandská květinová kancelář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *