Dětské pokoje

Jak proměnit pokoj pro teenagery + DIY nápady – část 3.

Kosmeticky stolek pro parádivé slečny

pokojík pro teenagery

Kosmetický stolek patří do každého pokojíku pro mladou slečnu, která se ráda parádí a chce mít všechny své poklady a kosmetiku na jednom místě. Aby zde vládl pořádek a čistota, jak se to na slečnu patří, je dobré si pořídit nebo vyrobit organizéry na kosmetiku.

Jak můžete vidět dole ve videu, dá se využít opravdu všechno, na co doma narazíte. Sklenice na koření, rámečky, vázy, porcelánové nádobí nebo třeba barevné papírové krabice.

 

 

Jak vyrobit kosmetický stolek

pokojík pro teenagery

Pokud ještě kosmetický stolek nemáš, ale chtěla bys, určitě to není žádný problém. Můžeš si jej koupit v obchodě, pokud na něj však momentálně nemáš, zkus se podívat po bazarech na nějaký pěkný starší stůl. Jistě narazíš na pěkný kousek, který by vypadal velmi pěkně v tvém pokojíčku. Takový stolek pak postačí obrousit, přetřít pěknou barvou, vyměnit úchytky a přidat pěknou židli nebo stoličku. Na zeď přidej zrcadlo a kosmetický stolek je na světě a ani nemusí stát tisíce.

Inspiraci najdeš v tomto videu a určitě si s tím poradíš sama. Není to těžké a navíc to může být skvělá zábava pro chmurné víkendové odpoledne.

 

Tip! Jako kosmetický stolek můžeš také použít stolek na počítač, který nepoužíváš, ale máš ho doma. Nebo desku, kterou si necháš uříznout na požadovanou velikost a pomocí podpěr připevníš ke stěně. S tím ti jistě tatínek rád pomůže.

Jak oživit stěny pokoje

Stěny pokoje se dají ozdobit mnoha způsoby. Ať už jsou to vaše fotografie, plakáty, vaše malby, bláznivé tapety nebo umělecká díla. Je třeba se zaměřit na to, co vás baví a přizpůsobit tomu styl a vzhled vašeho pokoje. Jen tak se v něm budete cítit velmi dobře.

Osvětlené fotografie plné vzpomínek

pokojík pro teenagery

Velmi pěkná a jednoduchá výzdoba na stěnu je provaz se zavěšenými fotografiemi vás a vašich přátel. K výrobě budete potřebovat pouze silnější provázek, připínáčky a světelný řetěz, který dáváte na vánoční stromeček.

Nejprve si změřte délku stěny, kam chcete provaz zavěsit a poté jej o něco delší ustřihněte. Na každém konci udělejte menší očko. Pak očko přiložte ke stěně a pomocí připínáčku očko provázku připevněte ke stěně. To stejné udělejte také na druhé straně. Takto si můžete zavěsit na stěnu libovolný počet provázků. Pomocí kolíků na prádlo pak připevněte fotografie a podél celé stěny připevněte připínáčky světelný řetěz.

Fotografie v různých tvarech

pokojík pro teenagery

Fotografie také můžete nalepit na stěnu do nějakého pěkného tvaru. Srdíčka, kolečka, lodě, čtverečků nebo třeba trojúhelníku. Je na vás, co se vám líbí. Abyste tvar dodrželi, tužkou si na stěnu tvar nakreslete, jako šablonu a do něj pak fotografie lepte pomocí oboustranné lepicí pásky.

Geometrické tvary

pokojík pro teenagery

Milujete matiku? Co si tak na stěnu namalovat geometrické tvary? Pomocí lepicí pásky na malování si naznačte tvary na stěnu a poté jednotlivé tvary barevně vymalujte barvou. Výsledek bude vypadat velmi pěkně, zvlášť pokud byla původní stěna čistě bílá. Na takovou stěnu pak už nemusíte nic přidávat, sama o sobě je velmi zajímavá.

Umělecké dílo na stěně

pokojík pro teenagery

Dřímá ve vás kreativní duch? Milujete barvy? Pokud vám to rodiče dovolí, vezměte barvy, štětce, noviny a pusťte se do díla. Vaše stěna vám poslouží jako velké malířské plátno a váš pokojík získá více z vašeho “JÁ”. Vyzdobíte si ho přesně tak, jak se líbí vám a vaše návštěva bude moct obdivovat, jak jste šikovní.

Samolepky na stěnu

pokojík pro teenagery

Pokud neumíte kreslit, nebo si na to netroufáte, zkuste se podívat v obchodě nebo na internetu na samolepky na stěnu. Seženete spoustu krásných samolepek, které si můžete nalepit na stěnu a jednou nálepkou je tak proměnit v krásné pozadí vašeho pokoje snů.

Zajímavá fototapeta

pokojík pro teenagery

Dnes se dají sehnat velmi krásné fototapety, které oživí celý pokojík. Vybrat si můžete tapety s motivem zvířat, přírody, měst, lidí no prostě čehokoliv, co vás napadne. Skvěle se hodí pro ty, co chtějí mít své oblíbené místo nebo věc na stěně pěkně ve velkém. Dívat se na své vysněné místo a snít o něm až do rána.

Barva na tabuli

pokojík pro teenagery

Chcete každý den nebo týden novou výzdobu na stěně? Psát si na ni poznámky nebo zajímavé citáty? Natřete si stěnu barvou na tabuli a pište na ni, jako ve škole. Je to skvělý způsob, jak oživit svůj pokojík zajímavým nápadem, nebo vašimi báječnými myšlenkami. A hlavně, pokud si tam budete psát důležité vzkazy nebo úkoly od rodičů, nestane se vám, že byste na nějaký zapomněli, když je uvidíte pokaždé, když půjdete kolem.

Zarámované díla

pokojík pro teenagery

Stěny můžete také vyzdobit zarámovanými plakáty, nebo vašimi obrazy. Nápadů a inspirací, jak oživit stěny pokoje je spousta. Je však na vás, co se vám líbí, co byste chtěli na svých stěnách a jaký je váš styl.

 

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *