Dětské pokoje

Podlahy do dětského pokoje

Komfortní varianta koberec

Jelikož děti si nejčastěji hrají na zemi, budeme usilovat o jejich pohodlí. Zem by měla být měkká a teplá. Právě tuto službu nejlépe zastane již zmíněný koberec. Na výběr máme z mnoha různých vzorů a barev. Na své si přijde jistě každý. Existují koberce jednobarevné jednoduché, ale také varianty veselých dětských koberců. Na nich může být motiv oblíbených animovaných postaviček, zvířátek či různé geometrické vzorce. Bude to doplněk pokoje, který jej rozzáří, dodá barvy a hravost.

podlahy do dětského pokoje

Vinylové podlahy jakož to konkurenti

Další možností jsou samozřejmě vinylové podlahy. Mnoho žen volí koberec jako jasnou variantu nejvhodnější pro dítě, ovšem to nemusí být tak úplně pravda. V koberci se usazuje prach, tedy mohou vzniknout alergie. Je třeba jej neustále udržovat čistý. Mnohdy dítě vylije na koberec pití nebo do něj zašlape plastelínu, to je pak vinylová podlaha, kterou snadno zametete, praktičtější. Je však třeba vybrat takovou podlahu, která bude splňovat požadavky na teplo. Naštěstí na trhu již existují speciální podlahy.

Zvolte kusové koberce

Velmi praktickou variantou jsou kusové koberce. Jednoduše v pokoji můžete zanechat klasické podlahy a pořídíte pouze malý kobereček, kde si dítě může hrát. Ten nemusí být pouze v dětském pokoji, ale například také v obývacím pokoji. Na výběr máte z mnoha možností! Některé dětské koberce jsou vskutku nápadité. Jak jsme již zmiňovali u větších koberců, i zde najdete různé pohádkové postavičky (princezna Frozen, Olaf, Krteček, Sněhurka), zvířátka (sloni, sovičky) a motivy určené rozdílnému pohlaví dítěte.

Pro chlapce to mohou být motivy fotbalového míče, autíček a letadel. Pro holčičku naopak různá srdíčka, hvězdičky, motýlci, kytičky. A pak jsou tu samozřejmě také unisex jednobarevné koberce, které se hodí pro kohokoliv a využijete je i při vyšším věku dítěte.

podlahy do dětského pokoje

Poté existují také koberce, které jsou zároveň hrou. Jedná se o koberce s motivem skákacího panáka, člověče, nezlob se nebo třeba naprostá klasika s motivem městečka, kde jsou různé silnice a chodníky. Dítě může toto městečko využít ke hře.

Další alternativou je pěnové puzzle

Místo koberce můžete do dětského pokoje pořídit tzv. pěnové puzzle. Jedná se o několik samostatných dílků, které poskládáte do požadované velikosti. Jak jistě tušíte, je to navíc i zábavné. Dítě si jej samo může skládat. Je to měkké a teplé pod zadeček. Zaručí vám to, že dítě si bude hrát v pohodlí.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *