Dětské pokoje

Školy, školky – potěšení se učit

Veselý kryt topení (foto: Artspect.cz)

Nábytek do mateřských škol nemusí být jenom funkční. Sice musí splňovat kritéria na bezpečnost, ale jistě nemusí být bez nápadu a fádní. Technologie moderní výroby nábytku nabízí široké spektrum využití a možností. Dětem lze vytvořit třídu, ve které se budou cítit přirozeně, jako ve svém pokojíčku.

 

Třída s motivy dopravních prostředků (foto: Artspect.cz)

Dětský kuchyňský kout (foto: Artspect.cz)

 

Barevné a s citem vybavené třídy vnáší dětem do výuky další rozměr. Barevný prostor plný známých motivů je všestranně rozvíjí. Více než jindy platí heslo: „škola hrou.“ Děti se učí různým souvislostem z podnětů kolem sebe, aniž by si to uvědomovaly. Zelenou dostává nenucený a nenásilný způsob výuky.

 

Dětský kuchyňský kout (foto: Artspect.cz)

Více-funkční lavice (foto: Artspect.cz)

 

Veselé a hravé prostředí tříd mateřských škol je možné aplikovat i v běžných třídách základních škol. Stačí použít barevné lakování na nábytku a doplňcích. Nezajímavý prostor se okamžitě promění v prostor nasycený pozitivní energií. Barevné prvky třídu ozvláštní a poskytnou zázemí aktivitám pro všestranný rozvoj žáků.

 

Pestré policové díly (foto: Artspect.cz)

Polička s housenkou a nástěnka (foto: Artspect.cz)

 

Nábytek vzdělávacích institucí už není „pouhým“ nábytkem, je zároveň i didaktickými prvky. Prvky, které mimo jiné i chrání zdraví, splňují požadavky na ergonomii, bezpečnost, kvalitu a design. Je správné chtít po nábytku pro děti víc. Více na www.artspect.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *