Dětské pokoje

Splněný sen dvou chlapců

Letecký pokojík patří dvěma chlapcům ve věku osm a dvanáct let. Velkou zálibou staršího hocha je stavění modelů letadel, a tak byla volba motivu nového zařízení pro návrhářku Gábinu Hámovou jasná.

Spodní postel má pod přehozem výsuv, kam lze umístit matraci pro případnou návštěvu.

Ve stylu herny

Barevnost je postavena na několika odstínech modré v kombinaci s bílou a doplňkovou červenou. Útulnost dodává dřevodekor na podlaze a dveřích. Na stěnách je aplikována malba Dulux s leteckými znaky a na jedné zdi najdeme speciální obláčkovou výmalbu Giorgio Graesano – la casa dei sogni. Vzhledem k tomu, že chlapci mají samostatnou šatnu, bylo možné vyřešit nábytek velkoryse a místnost pojmout jako hernu. Prostor pod postelí totiž není skříň, ale „bunkr“ nebo „kokpit“ letadla. Denní světlo dovnitř přivádějí okénka, která vznikla zasklením zadních stěn skříňek, a hlavně pochozí skleněný schod, který je umístěn přímo pod malým oknem. Večer je pak celý bunkr podsvícený LED diodovým páskem. Takto je osvícena také horní skříňka nad postelí, která vytváří pěkné nepřímé osvětlení a doplňuje atmosféru pokojíku.

Také symbol červené hvězdy se prolíná do římské roletky na okně.
 

Vedle dveří stojí mělčí stůl určený pro studium a práci na počítači.
 

Vymazlené doplňky
 
Interiér doplňuje originální textil, samozřejmě také motivovaný letectvím. Denní deky – přehozy na postelích a křesle – jsou pošity výsostnými znaky. Na míru ušité je i okenní zastínění v podobě praktických římských roletek. Ani zde nechybějí letecké symboly. Jsou kreativně navrženy tak, že při spuštění roletky je znak vidět celý, když se roleta vytáhne, okenní část znaku chybí. Realizaci bytového textilu má na svědomí studio Excellent design. Nábytek na míru vyrobil truhlář pan Knotek, výmalbu provedl pan Grunik. Vše pod zkušeným dohledem návrhářky Gábiny.
 

Fototapeta nad horním lůžkem dominuje celému interiéru.
 

Stoly vypadají na první pohled totožně, ale každý má jinou hloubku.

 
Foto: Barakuda Press
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *