Dětské pokoje

Zdravý dětský pokoj

Jejich povrchová úprava neobsahuje zdraví škodlivé látky, jako je například formaldehyd. V tomto případě se většinou používají vosky, přírodní oleje nebo vodou ředitelné barvy. Stejně zdravotně nezávadný je nábytek s povrchovou úpravou z lamina. Na místě není ani vybavení pokoje starším nábytkem od příbuzných, vyrobeným z dříve oblíbené dřevotřísky. S velkou pravděpodobností totiž bude napuštěn právě velmi škodlivým formaldehydem, který mívá dráždivé účinky na čich a jícen, vyvolává pálení očí i dýchací potíže.

Dětské postele

Do skupiny „dětského“ nábytku nelze zařadit ani levný čalouněný nábytek, který je za velmi příznivé ceny nabízen velkoprodejnami nábytku. Pokud se pro něj rozhodnete, nechte si doložit složení výplňového materiálu, atesty o nezávadnosti a vůbec všechny doklady o kvalitě nakupovaného dětského zařízení. Můžete tak předejít alergiím a bolestem krku vašich potomků. Pokud k tomuto přihlížíte, nemůžete se samozřejmě zaměřovat jen na kočárky. Byť některé, jako například kočárky Firkon, jsou v tomto směru zárukou bezpečnosti.

O estetickém působení takového vybavení v pokoji, jeho trvanlivosti a funkčnosti netřeba hovořit. A co na podlahu? Rozhodně ne koberec. Je útočištěm roztočů a alergenů. Vhodně zvolené linoleum nebo dřevěná podlaha navíc usnadní údržbu. Omezte se rovněž na minimum bytového textilu. I ten uvolňuje karcinogenní formaldehyd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *