Elektronika

Chytře proti prachu

Moderní vychytávky proti prachu

Udržet domácnost v čistotě dá práci každé hospodyni, obzvlášť v případě, že má velkou rodinu a ještě nějakého chlupatého mazlíčka. Naštěstí žijeme v době, kdy se nádobí jednoduše odklidí do myčky a prádlo „vyžehlí“ sušička. Náročnějším úkolem ale rozhodně zůstává zbavit byt prachu, roztočů a pylů. Jenže pokud máte doma alergika nebo dokonce astmatika, nemůžete tento boj vzdát. Naopak, chce to šikovné pomocníky.

Malý, ale šikovný robotický vysavač

Robotický vysavač vám výrazně ulehčí práci s vysáváním koberců a dokonce dokáže i stírat hladké podlahy. Z vašich podlah vyčistí prach, chlupy, vlasy či drobky, musíte mu jen vymezit úklidový prostor, ve kterém se bude za pomoci senzorů pohybovat. Dokonce ho lze naprogramovat tak, že dům uklidí, zatímco budete třeba venku na procházce. Robotický vysavač vás zbaví nečistot, které dopadly na zem, jenže naše zdraví, a především plíce alergika, více ovlivní nečistoty ve vzduchu.

Jen zdánlivě (ne) potřebná čistička vzduchu

Čističky vzduchu se zdají být v domácnosti méně užitečné než zmíněné myčky, sušičky a vysavače. Je pravdou, že výsledkem jejich užívání není ušetřený čas, ale za to mnohem důležitější věc – totiž zlepšení dýchání. Nemusíte být nutně alergik, abyste ji ocenili. Čistička pohltí prach, pyly, polétavé alergeny, cigaretový kouř i chemikálie a výrazně tak omezí počet škodlivin, které během dne nadýcháme. Pokud má navíc vestavěný ionizátor, obohatí naši domácnost zároveň o záporné ionty tzv. vzdušné vitamíny, které mají přímo blahodárné účinky – zlepšují spánek, koncentraci i paměť, snižují krevní tlak, zlepšují náladu atd. Rozhodně se nejedná o zbytečnou investici vzhledem k tomu, že počet osob trpících dýchacími potížemi rapidně narůstá. Čističku vzduchu s vestavěným ionizátorem koupíte za skvělou cenu na www.ionic-care.cz – je naprosto tichá a má spotřebu max. 15W, navíc nevyžaduje nákup výměnných filtrů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *