Elektronika

Retro je opět tady!

Představujeme Vám rádia z dob vašich dědečků a babiček. Charismatické provedení v dřevěných skříňkách a důvěrně známý pocit historie – to je retro řada Hyundai!

Modelová řada Hyundai Retro Style je určena všem milovníkům starých dobrých časů a krásných věcí. Moderní elektronika zahalená v retro hábitu dřevěných hracích skříněk první republiky, okouzlí snad každého. U vybraných modelů gramofonů s rádiem můžete najít CD přehrávač, kazetovou mechaniku a dokonce i USB vstup.

Gramofony přehrají vinylové i šelakové gramodesky, ladění rádia probíhá pěkně ručně, s manuálním vyhledáváním stanic. Reproduktory jsou skryté, ale přesto poskytují vynikající zvuk. Některé modely retro gramofonů nabízí dokonce funkci RIPování, tedy možnost převodu skladeb do formátu MP3 a následné uložení na USB flash disk.

Speciální technologie RIPování dovolí vytvářet MP3 soubory z libovolného nosiče nebo rádia. Stačí vložit do přístroje flash disk, pustit si rádio, CD, gramofonovou desku nebo audiokazetu a stisknutím tlačítka RECORD na dálkovém ovladači jednoduše spustit nahrávání pomocí funkce RIP. Přehrávaný záznam v souborech ve formátu MP3 se vám budou ukládat na připojený flash disk.

Opravdu typickým zástupcem této řady je retro gramofon Hyundai RTC 611
s kovovou ozvučnicí. Gramofon Hyundai RTC 611 je vybaven CD přehrávačem a analogovým tunerem s manuálním vyhledáváním stanic ručičkovým ukazatelem. Tuner pracuje ve vlnových rozsazích FM/AM. Takže stejně jako dříve není možné jen tak proletět předvolby, ale je třeba poctivě ručně naladit oblíbenou stanici a vychutnat si šumění éteru při hledání oblíbené hudby či pořadu.

Gramofon dokáže přehrávat desky rychlostí 33/45/78 ot/min. Zvláště poslední rychlost je vpravdě historická a umožní vám přehrát šelakové desky již dávno zapomenuté, protože právě s rychlostí 78 otáček za minutu, si většina moderních gramofonů neporadila. Mile Vás překvapí, že zvuk vychází nejen z reproduktorů uvnitř přehrávače, ale také i z kovové ozvučnice.

Dalším povedeným kouskem je retro gramofon Hyundai RTCC 515
.

Přehrává CD, ale také kazety a gramofonové desky. Navíc obsahuje unikátní funkci RIP, takže si můžete přehrávanou písničku z čehokoliv převést do MP3. Ve výbavě má také analogový tuner s LED ukazatelem a vlnovým rozsahem FM/AM s manuálním vyhledáváním stanic.

Hyundai vyrábí mnoho modelů retro přehrávačů a každému se líbí něco jiného. Retro gramofon Hyundai RTCC 513
může být dalším dobrým tipem do Vaší domácnosti. Tento gramofon je pro přehrávání gramofonových desek vybaven funkcemi autostop, automatické spuštění jehly a třemi rychlostmi (33/45/78 ot./min). Snadné ovládání CD mechaniky zajistí LCD displej a pro všestranné využití je gramofon doplněn také o kazetovou mechaniku.

Pro poslech rozhlasových stanic je gramofon vybaven manuálním FM/AM tunerem. Gramofon disponuje USB vstupem, díky němuž se stává opravdu špičkovým přístrojem. S jeho pomocí velmi snadno převedete obsah vašich starých desek, či kazet do formátu MP3 na flash disk. Tímto způsobem lze nahrávat i rozhlasové vysílání.

Mezi modely řady Hyundai Retro Style si jistě každý najde svého favorita nebo zajímavý dárek pro své nejbližší. Kompletní přehled všech retro modelů najdete na www.hyundai-electronics.cz, v cenách od 799 Kč

Zasněte se s řadou Hyundai Retro Style a uchovejte si své vzpomínky v moderních formátech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *