Elektronika

Tisknete doma fotografie? Jak na výběr správné tiskárny

 

Stačí vám kvalitnější mobil

Zapomeňte na to, že pro tisk krásné fotografie potřebujete nějakou zrcadlovku, která dokáže zachytit realitu v té nejvyšší kvalitě. Ano, zrcadlovky jsou skutečně vynikající a nabídnou ostré fotografie v maximálním rozlišení. Stejně tak si ale vystačíte s kompakty, případně s mobilními telefony schopnými fotografovat ve vyšším rozlišení. Stačí se jenom podívat na některé recenze mobilních telefonů, které jsou pro fotografování ideální. Hezkou fotku už dnes nabídnou prakticky všechny.

Inkoustová tiskárna jako jediná alternativa

Pokud si budete pořizovat tiskárnu pro domácí tisk fotografií, pak se určitě nebojte inkoustové. Ostatně právě zřízení fungující na této technologii jsou nejoblíbenější. A není se čemu divit. Právě inkoustové tiskárny disponují spoustou barev. Tradičně se vyznačují celkem čtyřmi základními typy barev CMYK. Díky smíchání těchto barev vznikají odstíny, jež dokážou vytvořit krásné fotografie, které se budou líbit. Ze značek náplní se vyplatí třeba toner do tiskárny hp.  

Nezapomeňte na správný papír

Hodně důležitý je mimo jiné také vhodný papír. Standardní pro tisk dokumentů zcela jistě ideální není. Naopak. Vsadit byste měli na speciální určený právě k účelu tisku fotografií. Jednak má ten správný odstín a jednak se do něj barvy dokonale vpijí. A tip na náplň to tiskárny. Třeba toner q2612a.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *