Finance

Pojištění domácnosti online

Proč je užitečné mít pojištění domácnosti

Bohužel, i když se snažíme předcházet všemožným rizikům, která se vážou k bydlení v domácnosti, tu a tam se stane, že nás nějaké potká. Pojištění domácnosti se vztahuje na rizika, jako jsou živly – požár, vichřice, pád stromů, vodovodní škody, výbuch… Také se vztahuje na odcizení – vloupání, krádež a vandalismus. Dalším rizikem, které nám pojištění kryje, je povodeň – povodeň a záplava. Je důležité vědět, že pojištění domácnosti nekryje škodu na pozemku ani škodu na nemovitosti. K těm se vztahuje pojištění nemovitosti.

Pojištěny budou všechny spotřebiče, nábytek, cennosti i peníze, jednoduše vše, co tvoří domácnost. Dobře si ale rozmyslete, na jaká pojistná rizika chcete domácnost pojistit. Základní varianty pojištění myslí především na živelní škody, ale často nezahrnují např. vodovodní škodu, tedy škodu způsobenou vodou unikající z vodovodního zařízení.

Rychlé a snadné sjednání pojištění domácnosti

Je skvělé, že můžeme kdykoli srovnat a uzavřít pojištění domácnosti online. Pojištění domácnosti kalkulačka propočítá rychle, vy pouze zodpovíte pár jednoduchých dotazů. Např., zda je domácnost trvale obývaná, jaké je vaše PSČ, název obce, kde se domácnost nachází, hodnocení vybavení, velikost domácnosti atd. Pak dojde ke srovnání pojištění, vyberete si variantu, doplníte údaje o vás jako klientovi a vše si zrekapitulujete.

Mít uzavřené pojištění domácnosti se v případě pojistné události určitě vyplatí. Ať už dojde k výbuchu plynu, požáru, nebo vám vykradou komplet dům během dvoutýdenní dovolené. Bez něj by vám škody nikdy neuhradil.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *