Finance

Výhodná elektřina: Vyplatí se vám taky?

 

Kdy začít zvažovat topení elektřinou? 

Pro někoho může být dobrou motivací už i fakt, že dodavatelé elektřiny letos slibují nižší cenu než loni, což se líbí především maniakům do slev. Ve skutečnosti je ale výhodné vytápění závislé především na druhu vašeho obydlí. Vytápění elektřinou je vhodné pro novostavbydobře zateplené domy či byty a zrekonstruované nemovitosti.   

 

Ptáte se proč? Vnemovitostech, které se vyznačují tepelnými ztrátami, by vás vytápění elektřinou moc výhodně nevyšlo. V takovýchto prostorách bude třeba sázet na kvantitu, což vás vyjde výhodněji při vytápěním levnějším plynemPokud byste volili elektřinu, vaše peněženka ani bankovní účet by vám za to rozhodně nepoděkovaly.  

 

Pokud si nejste jistíjestli by vás vyšlo výhodněji vytápění plynem nebo elektřinou, zkuste se podívat na výpočet spotřeby elektřiny, který vám dá jasnou odpověď během chvilky. 

 

Jednoduché ovládání jde s dobou 

Při topení elektřinou není třeba místnosti neustále dodávat teplo, takže se vám nestane, že přijdete domů a narazí do vás pocit chladu. Princip totiž spočívá v udržování nastavené teploty, kterou si můžete patřičně regulovat podle svých potřeb. 

 

Snadné ovládání je navíc dalším benefitem konvektorů a přímotopů. Obvykle dokonce stačí zmáčknout jenom jeden čudlík a místnost se začne vyhřívat. Nevýhodou je ale v jejich případech to, že nemají moc uspokojivou setrvačnost. Při volbě akumulačních kamen podobný problém nejenže zmizí, ale dokonce bude využívána levnější elektřina z nočního tarifu.  

 

Nenucené teplo bez studených chodidel 

Vytápění podlahy je luxus, který nemá každý. A pravděpodobně je to taky hlavní důvod toho, proč doma plno lidí nosí teplé přezuvky. Ne proto, že by se to mělo, ale protože podlaha doslova nepříčetně studí a chladu na nohách se jen tak nezbavíte. S topnými kabely nebo folií může už nebude vaše plovoucí podlaha nikdy studená. Dokonce vás budou hřát i dříve ledové dlaždice nebo lino. 

 

Před konečným rozhodnutím neberte ohled pouze na osobní spotřebu, ale pro jistotu se podívejte i na online srovnání cen elektřiny, pomocí kterého můžete najít velmi výhodné nabídky. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *