Finance

Zlepšete si hledání práce pomocí těchto tipů

Práce Praha je lákavá nabídka, ovšem opravdu chcete pracovat v hlavním městě? Jedna z výhod pracovních portálů spočívá ve filtru, kde si nastavíte, kromě vzdálenosti, plat, druh úvazku, vzdělání apod. Mrkněte cz.jobimi.com a přesvědčte se sami.

Každé ráno kontrolujte nabídky práce

Nejprve si každé ráno zkontrolujte nabídky práce. Existují i další lidé, kteří by chtěli mít stejnou práci, o kterou se ucházíte, a být mezi prvními, kteří se ucházejí, vám může dát lepší pozici, abyste získali práci, kterou chcete.

Znáte své kariérní cíle

Jedna z nejčastějších otázek na pracovním pohovoru zní: Kde se vidíte za 5 let? Za 10 let? Ještě předtím, než začnete hledat zaměstnání, zkuste se nad tím zamyslet a naplánovat si kariérní cestu, kterou se vydáte. To vám pomůže stanovit si kariérní cíle a vypracovat lepší plány, jak jich dosáhnout. Přečtěte si inspirativní články na webu hitprace.cz nebo rovnou odpovězte na nabídky práce.

Naučte se nové dovednosti

Naučit se něco nového je vždy užitečné. Stačí hodin týdně, abyste mohli absolvovat kurz, naučit se novou dovednost, která souvisí s vaší vysněnou prací, nebo dohnat novinky ve vašem oboru. Čas strávený tím bude užitečný, protože ukazuje zaměstnavatelům, že své schopnosti berete vážně.

Neodkládejte odpovědi

Jakmile uvidíte práci, která vás zajímá, pošlete svůj životopis a motivační dopis, aniž byste to odkládali. Je překvapivě snadné říci si, že to uděláte později, a pak na to zapomenout. Než se dostanete k podání žádosti, možná o několik dní později, může být práce obsazena.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *