Jak se staví dům

Jak se staví dům: Rozhovor se soutěžním párem Liborem a Martinou

Čí to byl nápad přihlásit se do pořadu Jak se staví dům? Byli jste od začátku oba přesvědčení, že se chcete zúčastnit nebo musel jeden druhého přemlouvat?

Nápad to byl Martiny, ale dlouho mě nepřemlouvala. Stejně jsem si říkal, že nás nevyberou, ale o to větší to pak bylo překvapení.

Jaké byly reakce Vaší rodiny, když se dozvěděli, že jste byli vybráni jako jeden ze tří párů, který bude zařizovat dům?

Všichni byli mile překvapení, hlavně rodiče, na které padla pro ně příjemná starost o naše děti. Samozřejmě jsme ze všech stran slyšeli jací jsme dobrodruzi a že nám drží palce.

Jaké byly Vaše první dojmy a pocity, když jste uviděli dům, který budete zařizovat?

Čekali jsme hodně, ale to, že v domě bude takový nepořádek a že tam bude spousta nedodělaných věcí nás šokovalo. A když nám pak sdělili, že tady budeme nocovat, tak jsme možná mysleli na útěk zpátky domů.

Jakou místnost byste v domě zařizovali nejraději jako první a proč?

Nejraději bychom zařizovali jako první obývák s kuchyní, který je podle našeho názoru nejtěžší a nejdůležitější místností.

Máte už představy, jak budou přibližně jednotlivé místnosti v domě vypadat nebo nad tím budete přemýšlet až ve chvíli, kdy je budete zařizovat?

Malou představu máme, ale vždy se zaměříme na konkrétní místnost, kterou budeme zařizovat. Většinou tuto představu budeme měnit při realizaci.

Co pro Vás bylo zatím největším překvapením a z čeho jste měli nebo máte největší obavy?

Největším překvapením byla pro nás patronka Gábina, která pro nás za tu chvíli připravila spoustu příjemných překvapení. Největší obavy máme hlavně z toho jak naše děti ponesou takovéto odloučení.

Kdo u Vás dělá hlavní rozhodnutí při plánování a zařizovaní domu? Shodnete se na všem nebo vznikají i hádky?

Každý z nás má určité nápady, které dokážeme, někdy v klidu, jindy v hádce sloučit a nakonec dospějeme k závěru, který nás oba těší. Martina často nahodí dobrý nápad, který ale musím upravit tak, aby se dal zrealizovat.

Zajímáte se o design v interiéru, čtete o tom odborné články, časopisy? Sledujete aktuální trendy apod.?

Samozřejmě si čteme a prohlížíme časopisy o bydlení atd., kde čerpáme inspiraci, ale například slovo design jsme se naučili používat až zde v soutěži.

Další informace naleznete na stránkách www.jssd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *