Jak se staví sen

Jak se staví sen: Ložnice místo přeplácaného skladiště

Manželé Králíkovi si vysněný domek postavili sami dva ve volném čase za tři roky. Dodnes postupně dozařizují místnosti pro pohodlné bydlení své čtyřčlenné rodinky. Na řadě je ložnice, se kterou si však neví rady. Bude sázka na profesionály z Jak se staví sen správnou volbou? A ocení odborníci svépomocí postavený dům?

Stávající ložnice je zařízena velkým množstvím starého nefunkčního nábytku, který je navíc i poničený. Připomíná proto spíše přeplněné skladiště než relaxační zónu. Manželé mají dokonce problém dostat se přes všechny krámy do postele. Jak to okomentují odborníci na krásné bydlení? Podaří se jim vytvořit na malém půdorysu dostatek úložných prostor?

Pro zútulnění místnosti sáhnou designéři po moderní světelné LED technologii. Proč se tento druh osvětlení považuje za hit budoucnosti? A jak jej zakomponovat do interiéru?

Splnění dávného snu pracovitého páru ze Zásmuk sledujte již v sobotu 9. dubna od 18.00 na Primě!

Noví designéři:

Pavel Sarnovský

„Nikdy jsem nebyl zaměstnaný. Do výroby nábytku jsem se dostal na civilní službě ve dvaceti letech.“

Ve 23 letech jsem po dlouhých peripetiích založil se společníky vlastní firmu na výrobu nábytku. A dodnes se tomu věnuji. Spolupracuji ve firmě s lidmi, kteří mají vystudované různé školy a řemesla, vzniká tak inspirativní různorodost názorů. Dodávám, že vše musí probíhat v symbióze s klientem, jinak to pozbývá smysl.

Nevěřím, že něco nejde – to by bylo moc jednoduché. Jde o to, pořádně se zamyslet, dát hlavy dohromady a na základě toho to našima českýma rukama vyrobit a smontovat.

Vždy je lepší se nejdříve rozhlédnout a pak začít přemýšlet, naopak to nefunguje. Myslím si, že v desingu není moc zapotřebí škola (dá směr a jistě i volbu), ale hodně důležité jsou srdce, mysl a ruce.

Braňo Krümmer

„Práce architekta je směs nápadů, psychologie, managementu a stresu. To vás ve škole nenaučí!“

Rodák z Bratislavy sbíral zkušenosti po studiu na Fakultě architektury obor interiérový design v Bratislavě a později v Praze v zaběhnutém ateliéru, kde realizoval řadu interiérů. Po pěti letech se vydal svou vlastní cestou a založil vlastní značku Pure line. Specializuje se na komplexní řešení interiérů od prvního setkání, až po nastěhování. Spolupracuje s prověřenými dodavateli, a to je na výsledku znát. Při svých realizacích v Česku i na Slovensku se snaží přesvědčit klienty, aby se nebáli oslovit architekta. Stojí to za to a ve finále to i šetří peníze. Dělám to, co mě nejvíc baví, a to je na tom to nejlepší…

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz.

Další článek pořadu Jak se staví sen uveřejníme opět příští týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *